Többször próbálkozott az öngyilkossággal

Három gyereke után végül sikerült magát is megölnie

Három gyermekét sikerült megölnie, saját magával azonban nem tudott végezni 2010-ben az anya, azóta szigorú felügyelet alatt állt egy elmegyógyintézetben. Vágya most mégis beteljesült: holtan találtak rá.

2014.03.12 08:29ma.hu

Holtan találták a szobájában Theresa Riggit, akit 2010 óta szigorú pszichiátriai felügyelet alatt tartottak. A halál oka egyelőre nem ismert, így azt sem tudni, hogy az asszonynak sikerült-e kijátszania valahogy a felügyeletet és saját magával végzett, vagy pedig természetes halált halt-e. A nemzetközi bulvárlapok szinte kivétel nélkül beszámoltak a nő haláláról, ami nem véletlen: három és fél évvel ezelőtt nagy sajtóvisszhangot kapott, hogy előbb három gyermekét szúrta halálra, majd megpróbált magával is végezni, de az már nem sikerült neki.

Fotó: freedigitalphotos.net

Az eredetileg kaliforniai születésű nő a hármas gyilkosság után a skót Edinburgh egyik különleges pszichiátriájára került, onnan futott be a sürgősségi hívás hétfő hajnalban, 2 óra körül. Az 50 éves nő 2010 augusztusában teljesen kiborult, amikor férje elhagyta őt és három gyermeküket, ezért elkeseredésében úgy döntött, véget vet az életének, de gyermekeit sem hagyja tovább élni. Több szúrással meggyilkolta két nyolcéves ikerfiát, Austint és Luke-ot, valamint az ötéves kislányát, Ceciliát, aztán megpróbálta gázrobbanással eltussolni a gyerekek halálát, mielőtt kiugrott a 12 méter magas erkélyről - de a gondos tervezés ellenére nem sikerült meghalnia.

Bár a szakértői vizsgálat szerint nem szenvedett elmezavarban a brutális támadás idején, a pszichológusok mégis úgy vélték, börtön helyett inkább gyógykezelést érdemel, mert olyan személyiségzavarok gyötrik, amelyek megakadályozzák, hogy mérlegelje a döntéseinek következményét. Ennek ellenére egy ideig egy női fegyházba vitték, ahol megkezdte a kiszabott 16 éves büntetésének letöltését, ám 2011-ben rátámadt egy rabtársára és utána már folyamatosan rögeszméi voltak, így került át a ramptoni kórházba, ahol hétfőn meghalt.

A nottinghami rendőrség szerint a halálában nem voltak gyanús körülmények, de vizsgálják annak okát.

Ha Ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, Magyarországon hívja mobilról is a 116-123 ingyenes, lelki elsősegélyszámot!

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.