Megvárják, míg meghalnak az emberek

Koponyákból isznak és holttesteken alszanak a kannibálok

Állandóan hamuszínű az arcuk, ami nem csoda: az észak-indiai Aghori kannibáltörzs tagjai az elhamvasztott holttestek maradványaival kenik be a testüket, és előszeretettel használják a koponyákat edényként.

2014.03.10 11:58ma.hu

Azt mondják, az élőkre nem veszélyesek, kizárólag holtakkal táplálkoznak, de azért a biztonság kedvéért nem árt elkerülni Észak-Indiában, a Gangesz folyó mentén élő Aghori kannibálokat. Még a helybéliek is rettegnek a különc életet élő törzstől, melynek tagjai előszeretettel használják ivóedényként a holtak koponyáit, testüket pedig a legkényelmesebb fekhelynek tartják.

A törzs létszáma egyre nagyobb, pedig a tagok cölibátust fogadtak, ami azt jelenti, hogy kívülről csatlakoznak hozzájuk újabb és újabb hívek. Egy ír fotós, a 37 éves Darragh Mason egy időre szintén csatlakozott a bizarr életmódú törzshöz, igaz, elmondása szerint csak tanulmányozási céllal, nem azért, hogy átvegye az életmódjukat. Fotóin a szekta mindennapjait örökítette meg, arra azonban nem volt hajlandó, hogy ő maga is igyon az emberi koponyákból vagy egyen a holtak húsából. "Egy ízben megpróbáltak rávenni, hogy a Gangesz vizét emberi koponyából igyam meg, de alig két méterrel távolabb álltak a hamvasztásra váró testek, így képtelen voltam megtenni - a folyó egyébként is tömény betegségforrás volt" - idézte a fényképészt a Daily Mirror.


Mint mondta, a törzs a Gangeszen úszó holtakat halássza ki, akiket korábban a hozzátartozóik tettek vízre, hogy utolsó útjára vigye őket a szent folyó. A törzs a holtakat elhamvasztja, a megmaradt csontokat pedig rituális célokra használják fel. "Úgy vélik, az erő a halálból származik" - magyarázta Mason, akit leginkább az döbbentett meg, hogy a civilizációból is érkeznek újabb törzstagok. "Volt egy amerikai úriember, aki valamikor a csoporttal élt. Elképesztő, hogy emberek tényleg képesek vonzódni ehhez az életformához!" - álmélkodott.

A törzs tagjai mindazonáltal meglehetősen igénytelenül élnek, testüket szinte mindig a holtakból megmaradt hamu borítja, ruhát szinte nem hordanak, és hajuk is állandóan csapzott. Félelmetes hírnevük ellenére azonban legalább egy erényük szót érdemel: létrehoztak egy kolóniát, ahol több mint 99 ezer teljes és bő 147 ezer részleges leprás beteget gondoznak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.