Jobb lett volna, ha börtönben marad

Agyonverték a kannibál szektavezért a bennszülöttek

Jobban járt volna a kannibalizmus vádja miatt elítélt egykori misszionárius, ha a börtönben marad: szökése után nem sokkal a falujabeliek szorították őt sarokba és agyonverték őt.

2013.09.02 08:32ma.hu

Halálra verték a Fekete Jézus néven elhíresült Pápua-Új-Guinea-i szektavezért, akit 2010-ben kannibalizmus vádjával ítéltek börtönbüntetésre. Az egykori lelkésztanoncból lett Steven Tari néhány héttel ezelőtt 47 társával együtt megszökött a fegyintézetből, de a szabadságot nem élvezhette sokáig: a helyi média beszámolói szerint a falusiak sarokba szorították, miközben egy nő rátámadott és a felbőszült tömeg feldarabolta őt.

Steven Tari, a Fekete Jézus (Fotó: Mirror)

Tari a teológiai főiskola után fordult szembe az egyházzal, miután vitatni kezdte a Biblia tanításait, híveinek pedig azt állította, hogy ő a valódi Krisztus és mesés vagyont ígért a szektatagoknak. Követői közt több tucat szexrabszolgát is találtak a hatóságok, akiket a vezér csak "viráglány"-oknak nevezett, ám letartóztatása után bizonyítékokat találtak rá, hogy a szektatagok visszaéltek a fiatal nők testével és rendszeresen erőszakolták őket.

A férfit egy augusztus elején megölt iskolás halálával is gyanúsították - számolt be a Daily Mirror.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.