Későn derült ki, hogy nem igazi a fegyvere

Játékpisztollyal fenyegetőzött, a rendőr igazival lőtte agyon

Agyonlőttek a rendőrök egy férfit, aki kezében pisztollyal fenyegetőzött egy buszmegállóban, de az csak utólag derült ki, hogy azzal senkit nem tudott volna megsebesíteni: játék volt.

2014.01.23 10:29ma.hu
Fotó: freedigitalphotos.net

Halálos lövést kapott egy 36 éves férfi Seattle-ben, miután egy buszmegállóban elkezdett hadonászni egy pisztollyal és a kiérkező rendőröket is halálosan megfenyegette. Andrew Law belehalt a sérüléseibe, és csak a halálos lövések után derült ki, hogy a kezében valójában csak egy játékpisztoly volt. "Nehéz lett volna megkülönböztetni a játékot az igazi fegyvertől" - mentegetőzött Harry Bailey, a helyi rendőrség vezetője a szerdán tartott sajtótájékoztatón.

A gyilkos lövést egy fiatal tiszt adta le, aki előző vasárnap egy lakossági bejelentésre érkezett a helyszínre. Law egy pisztolyt tartott a kezében, ami tökéletes mása volt egy valódi fegyvernek, és azt kiabálta, hogy lőni fog és megöl valakit a megállóban. A szabályzat értelmében Jon Hubernek lehetősége volt rá, hogy amennyiben másképp nem tudja ártalmatlanítani a férfit, lelője. Az eset után kényszerszabadságra küldték őt, míg lezárul a vizsgálat - jelentette a MyNews13 című amerikai hírportál.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.