Rókára célzott, vadász lett a préda

Ez elment vadászni, az meglőtte... - véletlenül

Hagyományos újévi rókavadászatra vonultak ki a vadászok egy osztrák erdőbe, ám a vörös szőrű vad helyett az egyik "simabőrű" lett az áldozat, súlyos állapotban vitték kórházba.

2014.01.03 08:29ma.hu
Fotó: freedigitalphotos.net

Súlyos állapotban szállították kórházba az újévi vadászat egyik résztvevőjét, miután társa róka helyett őt találta el. Az alsó-ausztriai Maierschben hagyományosan megtartott rókavadászaton az egyik 60 éves résztvevő nem szándékosan lőtte meg 51 éves társát, sőt, még csak nem is rá célzott.

Valójában egy róka lett volna a célpont, csakhogy a vadász nem vette észre, hogy egy fémkerítés is húzódik közte és a kiszemelt áldozat között, így amikor kilőtte a töltényt, az megpattant a fémen és így találta el a másik vadászt: a mellkasánál érte a találat és a golyó átment a kezén is.

A férfit a társai még a helyszínen elsősegélyben részesítették, majd a horni kórházba vitték, ahol kiszedték belőle a lövedék darabjait - számolt be az austriantimes.at című osztrák hírportál.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.