Három embert tartóztattak le a rendőrök

Jetivadászat helyett barátjukat lőtték fenékbe

Két férfit és egy nőt tartóztatott le az oklahomai rendőrség, miután fenékbe lőtték negyedik társukat, állítólag azért, mert azt hitték a nagy jetivadászat közepette, hogy ő a Nagy Láb.

2013.11.06 08:22ma.hu

Kihallgatásakor a 21 éves Omar Pineda azt mondta a rendőrségnek, hogy véletlenül lőtték fenékbe a barátjukat, mert épp jetivadászaton voltak, amikor gyanús "ugató zajt" hallottak és azt hitték, a titokzatos Nagyláb került elő. A nagy és szőrös majomember helyett azonban csak a négy kalandor egyike volt ott, így a töltény az ő hátsójában ért célt. Az ő állapotáról nincs hír, három cimboráját azonban letartóztatták: Pinedát lőfegyverrel való elővigyázatlan cselekedet miatt állítják bíróság elé, továbbá feleségével, Lacey-vel együtt a tisztek akadályozásáért is felelnie kell, harmadik társukat, James Perryt pedig azzal vádolják, hogy megsemmisítette a bizonyítékot, sajtóértesülések szerint egy tóba dobta a fegyvert.

Az oklahomai Catoosa rendőrségének erős fenntartásai vannak a jetivadász mesével szemben, már csak azért is, mert a titokzatos és legendás majomszerű lény - amennyiben létezik - inkább Észak-Amerika erdeiben, a Csendes-óceán északnyugati régiójában élhet, nem pedig az államok déli részén található Oklahomában - olvasható a Daily Mirror című brit lapban.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.