Konferenciát szerveztek a tudósok a jetiről

Besenyő Pista is megmondta: "A jeti egy nagy, szőrös majomember"

A mi Besenyő Pista bácsink még csak valószínűsítette, amit a nemzetközi tudósok most bizonyítottnak kiáltottak ki: a jeti, ez a nagy, szőrös majomember valóban létezik, megtalálták a lábnyomát és a szőrét is.

2011.10.10 17:29MTI

Eddig csak sejtették, sőt, inkább remélték, hogy a legendás hegyi majomember, a jeti valóban létezik, ám most egy oroszországi konferencia résztvevői azt állítják: megcáfolhatatlan bizonyítékot is sikerült szerezniük a teremtmény létezésére. Nemcsak a lábnyomaira bukkantak rá a kemerevói területen, de szőrzetet is találtak, ami feltételezésük szerint a jetitől származik - jelentette be a helyi közigazgatás az internetes oldalán.

Az egyetlen "hiteles" (?) fotó a jetiről (sceptic.com)

Az orosz, amerikai, kanadai, svéd és észt kutatók részvételével megtartott konferencián a szakértőkben nem maradt kétely a felbukkant bizonyítékok valódiságát és eredetét illetően, bár még laboratóriumban is meg akarják vizsgálni a mintákat.

Először persze azt kellett tisztázniuk, hogy valójában hol is kellene elkezdeni a jeti keresését, a legendák szerint ugyanis a Himalája a lakóhelye. Az oroszok viszont meggyőződéssel állítják: lehet, hogy ott is felbukkan, de Szibériában is otthonosan érzi magát. Igaz, hitelt érdemlő bizonyítékot az évszázadok alatt nem sikerült felmutatni létezésére és ott-tartózkodására, de ez a tudósok kedvét nemhogy nem szegte, hanem még inkább felcsigázta kíváncsiságukat.

Mások szerint Kemerevóban csak azért találták ki a jeti-legendát, hogy ezzel kissé fellendítsék az amúgy erőteljesen szunnyadó turizmust. A most megtartott konferenciának épp az volt a célja, hogy bizonyítékokat szerezzen vagy mindörökre megcáfolja a hatalmas és félelmetes majomember ottani előfordulását.

A nehézséget csak az okozta, hogy a tudósok szerint a jetik különösen érzékenyek a kamerák jelenlétére, így hiába raktak ki ezúttal is mozgásérzékelővel ellátott felvevőket, megint nem sikerült lencsevégre kapni egyetlen példányt sem. A nyomok alapján viszont a tudósok szerint nincs is szükség fényképre vagy filmes bizonyítékra, ez is pont megteszi.

Azt pedig, hogy mennyire komolyan gondolják mindezt, jól példázza, hogy hamarosan új kutatóközpontot állítanak fel a helyi egyetemen, amelyben a havasi embert fogják tanulmányozni.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.