A vad erdei ember létét kutatják

Két szőrszál a jetihívők reménye

A neves oxfordi Brookes Egyetemen két, Indiában talált szőrszálon elvégzett vizsgálat táplálhatja a jetihívők reményét.

2008.07.29 12:46MTI

A két - egy 44 és egy 33 mm hosszú - szőrszálat öt éve lelték a Garo folyó völgyében Északkelet-Indiában. Az oxfordi tesztek szerint egykori viselőjük egyik ismert fajhoz sem tartozik. A helyiek azt állítják, hogy a szőr a mande barungé, azaz a vad erdei emberé, akinek himalájai változata a jeti. "A szőrszálak eleddig a legmeggyőzőbb bizonyítékot szolgáltatták a jeti létezésére" - mondta Ian Redmond, a vizsgálatok kutatásvezetője, az oxfordi egyetem majomszakértője a brit The Independent című lap vasárnapi kiadásának. 

A kutatók most a Brookes laboratóriumában és Cardiffban további elemzéseket végeznek. Genetikai vizsgálattal igyekszenek az ismeretlen állat más élőlényekkel való esetleges rokonságát kideríteni.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.