Feldühítette a nyugdíjas rendőrt a házaspár

Exrendőr lőtte le a mozizókat, mert sms-eztek a film előtt

Egy volt rendőr lőtt agyon egy férfit, a feleségét pedig súlyosan megsebesítette, amikor a pár a felszólítása ellenére tovább sms-ezett a moziban - még mielőtt elkezdődött volna a film.

2014.01.14 10:52ma.hu

Hiába vitték azonnal kórházba, már nem lehetett megmenteni a 43 éves Chad Oulson életét, tíz évvel fiatalabb feleségét, Nicole Oulsont pedig a kezén szerzett lőtt seb miatt kellett ellátni. A floridai Tampa városában egy nyugdíjas rendőr lőtt rá a házaspárra a Grove 16 moziban, elmondása szerint azért, mert hiába szólította fel őket, hogy hagyják abba az sms-ezgetést, ők továbbra is küldték az üzeneteket.

A pár épp Curtis Reeves Jr. előtt ült, a több termes moziban az incidens idején mintegy 25 néző tartózkodott. A helyi beszámolók szerint a 71 éves exrendőr vitatkozni kezdett Oulsonékkal, aztán Reeves váratlanul előkapta a pisztolyát és mellkason lőtte a férjet. Felesége a kezével próbálta védeni Chadot, így ugyanaz a golyó sebesítette meg mindkettejüket, de míg az asszonynak csupán sérülést okozott, addig a férjnek végzetes volt a lövés. A támadás után Reeves a 0,38-as kaliberű pisztolyát az ölébe tette. A támadás idején a film még nem indult el, de a filmelőzeteseket már elkezdték vetíteni.

Egy szolgálaton kívüli seriffhelyettes tartóztatta le az exrendőrt, miután meghallotta a lövéseket és berohant a terembe, hogy megnézze, senkinek nem esett-e baja. A gyilkostól két székkel odébb ült Charles Cummings vietnámi veterán, aki a 68. születésnapját ünnepelte a mozizással, fiával együtt közvetlen közelről látták a tragikus eseményt. Hallották, amint Chad azt mondja a rendőrnek: csak sms-t írok a 3 éves lányomnak", aztán a vita egyre hangosabb lett, valaki egy pattogatott kukoricát dobott a veszekedők közé, és a következő pillanatban eldördült a lövés.

"Képtelen vagyok elhinni, hogy vannak emberek, akik pisztollyal jönnek egy filmre" - mondta Cummings. Fia, Alex elküldte, hogy telefonáljon a 911-nek, aztán mikor visszatért, még hallotta, ahogy Oulson azt mondja: "nem tudom elhinni, hogy meglőttek". Aztán összeesett, és ahogy megpróbálták felemelni, Cummingséknak is csupa vér lett a ruhájuk. A másik teremben is leállt a vetítés, és közölték az összes nézővel, hogy el kell hagyniuk a helyet. A mozi azóta zárva van, a honlapjukon csak annyit közöltek, átmenetileg nem üzemelnek, "rajtuk kívülálló körülmények miatt".

Reeves 1993. szeptember 30-án vonult vissza a tampai rendőrség aktív állományából, és nem tartotta a kapcsolatot az állománnyal a nyugdíjkorhatára elérése óta. Fia, Mathew Reeves azonban folytatta a családi hagyományt, jelenleg is a rendőrségen dolgozik járőrként. Az idősebb Reeves 2005-ig biztonsági őrként dolgozott a nyugdíj mellett.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.