Lőtt sebet találáltak a testén

Tizennégy éves, kétgyermekes anya halála sokkolta Törökországot

Sokkolta Törökországot egy tizennégy éves anya halála, aki fiatal kora ellenére már két gyermeknek adott életet.

2014.01.13 16:37MTI

A török sajtó beszámolója szerint a délkeleti Siirt tartományból származó, Kader (törökül: sors) nevű gyereklány holttestét a férj szüleinek házában fedezték fel pénteken, testén lőtt sebet találtak.

A férj családja azt mondta, hogy Kader öngyilkos lett, miután nemrégiben született második gyermeke meghalt. Az államügyészség vizsgálatot indított. A halál okát boncolással fogják megállapítani. A kislány csupán tizenegy éves volt, amikor vallási szertartás keretében férjhez adták.

Első gyermekét tizenkét évesen szülte, majd nem sokkal azután újra teherbe esett. Férjét a terhesség idején behívták katonának. A sajtóorgánumok idézték a török ügyvédi kamarák szövetségének adatait, miszerint Törökországban minden negyedik menyasszony kiskorú.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.