Négy ember eltűnt

Halálos áldozatot követelt és többtucatnyi házat tönkretett egy erdőtűz Ausztráliában

Legalább egy halálos áldozata van az Ausztrália délnyugati részén vasárnap óta pusztító erdőtűznek, további négy embert pedig eltűntként tartanak számon.

2014.01.13 13:57MTI

Allen Gale tűzoltósági szóvivő elmondta, hogy egy 62 éves férfi vasárnap Hoveában, Nyugat-Ausztrália fővárosának, Perth-nek az egyik külvárosában vesztette életét, miközben előkészületeket tett arra, hogy megóvja otthonát a lángoktól.

A Perth közeli erdős részen pusztító tűz nyomán - Parkerville és Stoneville településeken - 49 ház égett le, négy embert pedig egyelőre nem találnak a hatóságok. Azóta a tűzoltóknak már sikerült megfékezniük a helyenként 20 méter magasra is felcsapó lángokat.

A tűz pontos oka egyelőre nem ismert. Több száz embernek kellett átmeneti szálláshelyeken töltenie az éjszakát, közülük többen attól félnek, hogy a tűz elpusztította otthonukat. Hétfőn 275 tűzoltó folytatta a harcot a lángok ellen, amelyek vasárnap mintegy 650 hektáron égtek.

A térségben a napokban a 40 Celsius-fokot is meghaladta a hőmérséklet, emellett erős szél fújt, ami gyorsította a tűz terjedését. Perth-ben szombaton 44 fokot mértek. A mostani hőhullám karácsony táján köszöntött Ausztráliára. December 27-e óta már több mint 30 helyen dőlt meg abszolút melegcsúcs.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.