Nem az erőszakolót büntették meg

Megerőszakolták, mégis ő kerülhet börtönbe: házasságon kívül szexelt

Amikor az osztrák nő azzal fordult a dubai rendőrséghez, hogy megerőszakolta őt egy rendőr fia, arra számított, hogy megbüntetik az elkövetőt. Helyette most lehet, hogy őt zárják börtönbe.

2014.01.22 07:29ma.hu

Nem elég, hogy megerőszakolták Dubaiban, most még azzal is szembe kell néznie az osztrák turistának, hogy börtönbe zárhatják őt, mivel az arab állam törvényei értelmében a nő házasságon kívüli szexet követett el, és ezért börtön jár, mérlegelés nélkül. A 24 éves nőt egy rendőr fia támadta meg, ő pedig az európai szokás értelmében azonnal a rendőrséghez fordult, hogy feljelentést tegyen. Ő lepődött meg a legjobban, amikor az igazságszolgáltatás helyett azzal szembesült, hogy még őt ítélhetik el.

A támadás még tavaly december 2-án történt, amikor munkaszüneti nap volt az országban. A nő a barátaival volt szórakozni, amikor a későbbi erőszakoló felajánlotta neki, hogy hazaviszi az autójával. A nő nem sejtett semmi rosszat, ezért elfogadta az ajánlatot, csakhogy kicsivel később a férfi behajtott az ötcsillagos jemeni hotel mélygarázsába, ahol megerőszakolta az utasát. Ezután állítólag megpróbált a nővel együtt elmenni a helyszínről, de a rémült nőnek sikerült kiugrania a kocsiból és segítségért kiabált - a vendégek értesítették a rendőrséget is.

Fotó: freedigitalphotos.net

A vallomása után derült csak ki, hogy nem elég az őt ért megrázkódtatás, még a törvény szigora is őt sújtja, amiért illegális szexben volt része, a helyzetet pedig csak súlyosbítja, hogy alkoholt is fogyasztott, ami szintén tiltott dolog az Egyesült Arab Emirátusokban. Az osztrák média által megszólaltatott elkövető verziója úgy szól, hogy a nő részegen felajánlkozott neki, utóbb pedig azt állította, hogy ő prostituált, és pénzt akart kérni a szexuális szolgáltatásért. A nő ezt határozottan tagadja.

A konzulátus közbenjárására sikerült elérni, hogy az ügy kivizsgálásáig a nőt nem tartják őrizetben, a mélygarázs biztonsági kameráinak felvételeit pedig a rendőrség lefoglalta. Az eset ugyanakkor nem egyedi, két éve egy norvég belsőépítészt, Marte Deborah Dalelvet ítéltek 16 hónap börtönbüntetésre, miután megerőszakolták és aztán házasságon kívüli szex miatt büntették meg. Az eset érdekessége, hogy az a nő ugyanannál a rendőrségnél tett panaszt, mint a mostani áldozat.

Az országban persze az iszlám jogszabályok értelmében van lehetőség az efféle helyzetekben is az ártatlanság bizonyítására - amennyiben az áldozatnak sikerül négy felnőtt férfit találni, aki tanúsítja az ő állításait.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.