Csak útbaigazítást akart kérni - hiba volt

Csoportosan erőszakolták meg az Indiába látogató dán turistát

Eltévedt, ezért megállt, hogy útbaigazítást kérjen az Indiában turistáskodó dán nő, ám segítség helyett verést és csoportos nemi erőszakot kellett elszenvednie. Az országban rendszeresek az efféle esetek.

2014.01.15 12:32ma.hu

Csoportosan megerőszakolták és összeverték a dán turistát, aki India fővárosában, Új-Delhiben eltévedt és útbaigazítást szeretett volna kérni az egyik forgalmas bevásárlóközponttól nem messze. A helyi rendőrség szerdai beszámolója szerint az eset kedden délután történt, amikor az 51 éves nő megállt a Connaught Place közelében. A támadást követően az áldozatnak sikerült visszajutnia a szállodába, onnan hívták a segítséget. "Szánalmas állapotban volt, amikor megjelent. Sírt és nem volt jó formában" - idézte Amit Bahl, a hotel tulajdonosa szavait a MyNews13 című internetes hírportál.

Fotó: freedigitalphotos.net

Bahl úgy fogalmazott, szégyelli, hogy ilyesmi megtörténhetett, ugyanakkor nem lehet figyelmen kívül hagyni, hogy Indiában szinte mindennaposnak számítanak a hasonló támadások. Egy 2012 decemberében elkövetett, gyilkosságba torkolló csoportos nemi erőszak után - amikor egy 23 éves nőt egy buszon támadtak meg - az állam szigorította a nemierőszakra kiszabott büntetést, 20 évre emelte az addigi 10 éves börtönt, és a törvény szigora sújtja a kukkolást is. Ennek ellenére sok nő, főleg a szegényebbek, mindmáig ki vannak téve a hasonló veszélyeknek, és az új törvények dacára sincsenek biztonságban a nők egyedül az utcán.

Az egyik, szociális körülményeket is kutató központ igazgatója, Ranjana Kumari elmondta, hogy a nemi erőszakot az alapvetően patriarchális berendezkedésű társadalomban a férfiak hagyományosan a nők megfélemlítésére használják. "Ez a gondolkodásmód nem nagyon változik, és ez az igazi kihívás" - mondta. Tavaly márciusban egy svájci nőt erőszakoltak meg, aki férjével közösen indult biciklitúrára. Az ország vezetésének azért különösen fontos fellépni az ilyen esetekkel szemben, mert már a turizmust is veszélyeztetik a hírekben megjelenő támadások - és a helyzeten a mostani eset sem javított.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.