Még a becsületes megtaláló kért bocsánatot

Hajléktalannál felejtette 150 ezres telefonját

Visszaadta feledékeny gazdájának drága mobilját egy kanadai hajléktalan, és még ő kért bocsánatot.

2013.11.16 15:52ma.hu

Ashley Meilleur gyakran ad ételt a kanadai Winnipeg utcáin élő hajléktalanoknak. A múlt héten azonban, mikor odaadta zacskóját egy nőnek, nem vette észre, hogy benne felejtette több mint 100 ezer forint értékű mobiltelefonját.

Ontarióban élő édesanyjának 20 perccel később sikerült felvennie a kapcsolatot lányával, hogy elmondja, egy hajléktalan felhívta őt, hogy nála van a telefonja és szeretné visszaadni. A páros találkozott is, meglepő módon, az utcán élő asszony, nem hogy jutalmat nem várt el, de még bocsánatot is kért, amiért távolsági hívást kezdeményezett a telefonról.

"Szó szerint azt mondta, rosszul érezte magát, amiért a messze élő anyukámat hívta drágább percdíjért" - mesélte Meilleur, aki végül mégis adott 15 dollárt a nőnek és beültette kocsijába, hogy átmelegedhessen. A nő elmondta élettörténetét, amit Ashley később megosztott a Facebookon.

"Egészen más szemmel nézem már a világot és visszatért az emberekbe vetett hitem" - írta Meilleur a közösségi oldalon. "Az életét nem változtathatom meg, de mindent meg fogok tenni, hogy biztonságban legyen, és meleg ételt kapjon Karácsonykor".

A CTV News riportjában Meilleur azt is elmondta, hogy venni fog egy mobiltelefont a nőnek és két évre előre rendezi a számláját, hogy bármikor hívhassa, ha baj van. Mindemellett ajándékokat tervez osztogatni Karácsony idején, mert ez az apró kedvesség örökre megváltoztatta az életét.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.