Jobban fél az élőktől, mint a holtaktól

Barátai csontvázaival él a kriptában a hajléktalan

13 éve egy kriptában él hat csontváz "társaságában", a hajléktalan azt mondja, nem fél, mert szellemet még sose látott, az élőket veszélyesebbnek tartja magára nézve.

2013.11.04 08:33ma.hu

Egykor brókerként kereste a kenyérrevalót, ám 13 éve, azóta, hogy tönkrement, egy kriptában húzza meg magát a brazil Fabio Beraldo Rigol, bizarr szállásán 6 csontvázzal osztozik. A 47 éves férfi a kábítószerhez fordult, miután tönkrement, családja pedig kitagadta, de ahhoz hozzájárultak, hogy használhassa a családi kriptát és így az ősei mellett élheti mindennapjait. A kriptát csak olyankor hagyja el, amikor bemegy Santa Isabelbe némi élelmet kéregetni.

Fotó: freedigitalphotos.net

"Jobban félek az élőktől, mint a holtaktól. Még sosem láttam szellemet. Itt egy kicsit nagy a csönd, de nem vagyok valami szószátyár alak, így ez passzol is hozzám. Nem igazán vagyok jóban a környéken élő emberekkel" - idézte a férfit a Daily Mirror című brit lap. "El kellett hagynom az otthonom és az utcán találtam magam. Egész éjjel szakadt az eső. Nem emlékszem, pontosan mi történt, de amikor felébredtem, itt voltam a temetőben" - emlékezett vissza a kezdetekre.

Nem jár minden nap koldulni, esős időben például ki sem mozdul a kriptából. Amikor viszont bemegy a városközpontba, azt mondja, mindig akad valaki, aki megszánja, és Isten nem hagyja őt éhezni. Ennek ellenére még mindig reménykedik abban, hogy előbb-utóbb jobbra fordul a sorsa, mert nem akarja a hátralévő életét a temetőben eltölteni. "Élve szeretnék kikerülni innen. Azt szeretném, hogy legyen egy saját házam, még akkor is, ha ez csupán egy szobából és egy fürdőszobából áll. Vissza akarok menni dolgozni, ha lehetőségem adódik rá. Az élet még nem ért véget" - bizakodik.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.