Környezetbarátan világítanak a halottnak

Ez az új trend: napelemes kripta a környezetért

Az ember nem lehet elég elővigyázatos, ha a környezetvédelemről van szó, és még az sem mentség, hogy halottként szüksége van a fényre. Ezentúl itt a napelemes kripta!

2011.07.14 17:29ma.hu

A modern és környezetbarát technika a kriptákat és sírboltokat is utolérte Romániában: Iasi-ban a Szent Péter és Pál temetőben felépítettek egy kriptát, amelyet hatalmas termoplán ablakai mellett napelemekkel is felszereltek: napenergiával biztosítják a sírboltban a világítást.

Fotó: manna.ro


A kripta teteje egy zongorához hasonlít, az építő a hangszer billentyűit a sírboltban valósághűen rekonstruálta. Az építményben és körülötte hatalmas fehér keresztet és egy piros szívet helyeztek el, ezek éjjel világítanak.

Az ortodox vallás szerint a halottaknak fényre van szükségük, ezért a napelem segítségével állandó világosságot teremtenek a kriptában, ahol egy 21 éves, autóbalesetben elhunyt fiú fekszik.


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.