Templomra épült az ingatlan, kriptástól árulják

Alkalmi vétel: 5 szobás ház csontvázzal, 117 millióért + KÉPEK!

Komplett középkori sírral és a pincében egy csontvázzal együtt kínálja eladásra házát egy svéd tulajdonos, de szellemjárástól nem kell tartani, a ház megszentelt földön nyugszik.

Nem tűnik kísértetháznak a csontvázzal árult ház képgaléria

2011.08.18 11:29ma.hu

Meglehetősen szokatlan ingatlanhirdetés jelent meg egy svéd város kínálatában: az eladásra kínált öt hálószobás házhoz egy komplett középkori sír is tartozik a pincében, benne egy üveglappal letakart csontvázzal együtt. Az ingatlanügynökség tulajdonosa, Leif Bertwig nem győzi hangsúlyozni, hogy a különleges "lakótárstól" nem kell félni, mert a ház megszentelt helyen épült, így a halott békében nyugszik.

A Visby nevű városban, a balti-tengeri Gotland szigetén álló ház alapjait egy 1750-ben épült orosz templom adja, a konyha a presbitérium területén fekszik, a csontváz pedig egy vélhetően orosz férfi földi maradványa, aki mintegy 800 évvel ezelőtt halt meg. Hogy miért temették a templom alá, arra Bertwig nem adott magyarázatot, mint ahogy az sem derült ki, eddigi tulajdonosa miért válik meg az ingatlantól.

A ház kikiáltási ára minden "kellékkel" együtt összesen 4,1 millió svéd koronáról indult, ami nagyjából 117 millió forintnak felel meg, cikkünk megjelenésekor 4,15 millió koronánál jár a licit.

Kívülről teljesen "normális" (Fotó: bertwig.se - A galériához KATT a képre!)


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.