Több tucat koponyát és csontokat lopott el

Kirámolta a kriptát, hazavitte a csontokat

56 koponyacsontot vitt haza egy osztrák férfi az otthonába, mindegyik mellett ott volt két keresztbe rakott combcsont is, de további darabokat is ellopott a közeli templom kriptájából.

2013.07.17 18:18ma.hu

Több tucat koponyát és csontot találtak egy osztrák férfi lakásában, összesen 56 koponyát szedett össze a hozzájuk tartozó keresztbetett combcsontokkal együtt, de további 55 "egyedülálló" combcsontot is találtak oberwarti otthonában a rendőrök. A csontok a közeli templom temetőjéből származnak, ahol egy hónappal ezelőtt a férfi felvette a kapcsolatot a sekrestyéssel, azt állítva, hogy az Oberwarti Múzeum nevében jár el, és a múzeumnak szüksége van a csontokra. A sekrestyés a rendőrség nyomozása szerint helyesen járt el, amikor összekészítette a szállításhoz a csontokat.

Fotó: freedigitalphotos.net

A férfi ezután bemászott egy kriptába, ahonnan mindent kiürített, amit csak talált, a feltételezés szerint 17. századból származó összes lelettel a kezében távozott, de nem az általa mondott múzeumba, hanem a lakásába vitte mindet és ott felhalmozta azokat.

Nem volt nehéz a nyomára akadni, főleg miután megpróbált túladni néhányon a zsákmányból. Amikor a rendőrség letartóztatta, azzal védekezett, hogy csak meg akarta menteni a csontokat a bomlástól - számolt be az austriantimes.at című osztrák hírhonlap. A férfi elfogása után a rendőrség elkobozta az emberi maradványokat, melyeket hamarosan visszaszállítanak a templomba, és a pap áldása után újra eltemetik a holtakat.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.