Nemcsak nálunk probléma a csövezés

Tüskés járdával védekeznének a hajléktalanok ellen

A hajléktalankérdés nemcsak Magyarországon okoz fejtörést a városvezetőknek, egy dél-kínai városban azonban kifejezetten rendhagyó módon próbálnak véget vetni a földön éjszakázók hadának.

2013.06.19 08:59ma.hu

Betonból készített apró piramisokkal rakták ki a dél-kínai Guangzhou város néhány járdáját, ahol korábban előszeretettel tanyáztak a hajléktalanok, a kiálló tüskék miatt azonban szinte lehetetlen leheveredni a földre, az alvás inkább okoz rémes fájdalmakat, semmint pihentető álmokat. A hajléktalanok jogaiért küzdő szervezetek ugyanakkor egyre hangosabban követelik ennek a gyakorlatnak a beszüntetését, mondván, a hajléktalanproblémát nem úgy kell megszüntetni, hogy a dolgokat még nehezebbé teszik a számukra.

Fotó: austriantimes.at

"Úgy látszik, a várost még szívtelenebbé és ridegebbé teszik, mint amilyen már eddig is volt" - mondta a 23 éves Bai Xin, aki informatikusként dolgozik, de egy kísérlet kedvéért megpróbált egy éjszakát eltölteni a tüskés betonon. A probléma egyébként nemcsak a fent említett várost érinti, Kína egész területén nehézséget okoz a több millió be- és átvándorló elszállásolása, rengetegen vannak például olyanok, akik a jobb élet reményében választották a várost, de nincs pénzük még arra sem, hogy valami kezdetleges otthont teremtsenek maguknak.

"Egész közösségek élnek a csatornákban vagy barlangokban, aluljárókba és alagutakba húzódnak" - idézte az egyik illetékest az austriantimes.at című osztrák hírportál.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.