Felmérést tartott a hajléktalan

Adománnyal szavaztak: az ateista a legjószívűbb "vallás"

Összekötötte egy hajléktalan a kellemeset a hasznossal: megszavaztatta az utca járókelőivel, hogy melyik az a vallás, amelynek hívei egy fedél nélküli embert a legjobban segítenek.

2013.04.30 16:08ma.hu

A legtöbb vallás azt tanítja, hogy az igazi változás belülről indul, egy amerikai hajléktalan mégis úgy döntött, külső segítséget kér, hogy eldöntse, melyik vallás képviselői a legnagylelkűbbek vele. A hitviták helyett azonban egy meglehetősen egyszerű és teljesen egyértelmű választ adó módszert választott: kirakott maga elé 9 tálkát - pontosabban nyolcat, meg egy kötött sapkát -, és egy "Melyik vallás törődik legjobban a hajléktalanokkal?" feliratú kartonlappal kényelmesen elhelyezkedett. Ezután már csak azt kellett várnia, hogy jöjjenek a jólelkű emberek és a megfelelő tálkába beledobják az aprópénzt.

Fotó: Reddit


A hajléktalan - akiről nem tudni, pontosan hol gyűjtögetett, egy internetes felhasználó töltötte fel az őt ábrázoló képet egy közösségi portálra - az edényekhez a muzulmán, ateista, hindu, zsidó, buddhista, spirituális, agnosztikus, pogány és keresztény feliratokat fektette le. Amikor a kép készítője elhaladt a férfi mellett, ő büszkén jelentette be: az ateisták a győztesek!

Az eredeti képhez hozzászóló netezők között többen rámutattak arra a különös ellentmondásra, hogy az Egyesült Államokban az emberek igen nagy arányban keresztények, de volt, aki felhívta a figyelmet, hogy a karabinert egy buddhista-párti járókelő adományozta. Hogy ez milyen szimbolikus értékkel bír, arra nem tért ki.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.