Jól járt

Pénzzel teli hátizsákot talált egy hajléktalan - de máshogy lett milliomos

Jól járt becsületességével az a hajléktalan bostoni férfi, aki pénzzel teli hátizsákot talált az Egyesült Államokban, de nem tartotta meg, hanem becsületesen leadta a rendőrségen.

2013.09.19 05:32MTI
Kép: bostonmagazine.com

42 ezer dollárral - 9 millió forinttal - lehetett volna gazdagabb, így viszont már 68 ezer dollár adományt kapott.

A rendőrség közlése szerint a férfi, Glen James a Boston melletti Dorchester egy bevásárlóközpontjában találta a gazdátlan hátizsákot, amelynek leadásakor saját lakcímeként csak egy menhelyét tudta megadni. A hátizsákban a pénzen kívül benne volt egy útlevél, amelynek alapján a rendőrség megtalálta a tulajdonost, egy kínai nemzetiségű férfit, és visszaadta neki elhagyott vagyonát.

A hajléktalan tette arra ösztökélt egy virginiai férfit, Ethan Whittingtont, hogy online pénzalapot hozzon létre James javára. Szerdára már 68 ezer dollár volt a számlán, 2698-an adakoztak.

"Egyszerűen erőt adónak találtam James tettét. Állandóan elárasztanak bennünket a rossz hírek, James azonban reményt ad az embereknek, megmutatva, hogy történnek jó dolgok is a világon" - mondta Whittington, aki egy kereskedelmi cégnél alkalmazott.

Jamesnek nincs munkája. Az ötvenes éveiben járó férfinak középfülgondjai vannak, emiatt egyensúlyzavarral küszködik. Whittington felkereste személyesen Jamest és tanácsokkal szolgálja az adományokból összegyűlt pénzt legjobb felhasználásában.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.