Támadónak nézték a bajba került lányt

Lelőtték, pedig csak segítséget akart kérni

Egy baleset után szeretett volna segítséget kérni az egyik közeli házban, ám a hajnali órán a tulajdonos azt hitte, veszély fenyegeti, így segítségnyújtás helyett egyszerűen lelőtte a lányt.

2013.11.08 14:45ma.hu

Halálos lövés ért múlt szombaton egy 19 éves lányt egy amerikai városban, a rendőrség gyilkosság miatt kezdett nyomozást. A tragédia csaknem egy héttel később került nyilvánosságra, a rendőrség sajtónak adott információi szerint a michigani Dearborn Heights nevű település egyik házának tornácán halálos lövés ért egy fiatal nőt, de a körülményekről nem árultak el részleteket. Az áldozat nagynénje azonban igazságot szeretne és ezért elmondta a család által ismert verziót.

Renisha McBride

Eszerint Renisha McBride szombat hajnalban fél 3 körül autóbalesetet szenvedett, és segítséget szeretett volna kérni az egyik közeli házban. Amikor bekopogott, a tornácon álló lányt a ház tulajdonosa fejbelőtte, a nagynénje viszont úgy véli, a gyilkosság faji alapon történhetett - McBride ugyanis fekete. "Fejbelőtte őt... de miért? Csak bekopogott az ajtón! Ha [a tulajdonos] félelmet érzett, vagy veszélyben hitte magát, akkor fel kellett volna hívnia a 911-et... [Renisha] elment segítséget szerezni, és most halott" - panaszolta Bernita Spinks.

A rendőrség szerint az áldozat testét elvitték a tornácról a halálos lövés után, ám időközben megállapították, hogy a gyilkosság tényleg ott történt. Az elkövetőt már sikerült azonosítani, de a nevét nem hozták nyilvánosságra, a jelentést időközben továbbították a megyei ügyészségnek, akik intézkednek a továbbiakról.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.