8 éves fiú ölte meg a nagymamáját

Belejött a játékba: a nagyanyját is lelőtte a virtuális ellenfelek után

Szándékosan lőtte le a nagymamáját egy 8 éves kisfiú, miután befejezte a nem kifejezetten békés videójátékot. Azt mondja, véletlen baleset volt, de a nyomozók szándékosságra gyanakodnak.

2013.08.26 14:59ma.hu
Fotó: freedigitalphotos.net (Képünk illusztráció!)

A gyermek véletlen balesetre hivatkozik, a nyomozók azonban nem részletezett indokok alapján úgy vélik, szándékosan lőtte le egy 8 éves gyermek Amerikában, Louisiana államban a nagymamáját, miközben ő tévét nézett az otthonában. A gyermek az eset előtt az erőszakos Grand Theft Auto IV. nevű videójátékkal játszott, ezt követően kapta fel a 87 éves Marie Smothers 38-as pisztolyát és lőtte tarkón az asszonyt - számolt be a Daily Mirror.

A játék, amely a készítők szándéka szerint 17 évnél idősebb korban ajánlott, a rendőrség statisztikái szerint jelentősen előremozdította az erőszakos bűncselekmények számát az államban, a játékban ugyanis a gyilkosságért járnak a pontok. A szomszédok ugyanakkor nem értik, mi történhetett, mert elmondásuk szerint az áldozat és unokája határozottan jó viszonyban voltak egymással, egy szobában aludtak, semmi sem indokolta a szándékos gyilkosságot. A gyermekpszichológusok viszont nem csodálkoznak, tapasztalataik szerint az efféle játékok agresszióra ösztönöznek, miközben a gyermek nem tesz különbséget a játék és a valóság között.

A kisfiú jelenleg a szülei felügyelete alatt áll, Louisianában 10 év alatt nem büntethetik meg akkor sem, ha kiderül, hogy valóban szándékosan dördült el a halálos lövés.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.