Három macskát lelőtt, négyet életben hagyott

Etetés helyett inkább lelőtte macskáit

Vallomása szerint nem tudta már tovább etetni hét macskáját az a férfi, aki emiatt hármat agyonlőtt. Az állatkínzás vádjával bíróság elé állított elkövető ügyét gyorsított eljárásban vizsgálják.

2012.09.28 13:29ma.hu

Őrizetbe vette a Fejér Megyei Rendőrség azt a sárbogárdi férfit, akinek a szomszédja tett bejelentést három macska kivégzése miatt. A bejelentőnek és az elkövetőnek közös udvara van, innen hallotta meg az idős asszony a lövéseket, amire kirohant és rémülten látta a holtan heverő három cicát. A kiérkező rendőrök még a helyszínen találták a tetemeket, további négy macska megúszta a halált.

A helyszíni szemle során a rendőrök nemcsak a bűntény elkövetéséhez használt fegyvert foglalták le, de további öt lőfegyverre, valamint több száz lőszerre bukkantak, amelyeket egyébként az 50 éves férfi engedéllyel tartott. A kihallgatásakor tettét azzal indokolta, hogy már nem tudta tovább etetni őket.

A rendőrség közlése szerint az ügyet gyorsított eljárás keretén belül vizsgálják, ami azt jelenti, hogy legkésőbb egy hónapon belül ítélet születik az állatkínzással vádolt férfi ellen.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.