Összekeverte az állatorvos egy kóbor állattal

Tévedésből kinyírták a korrekorder macskát

Tévedésből elaltatta a világ legöregebbnek tartott macskáját a helyi állatorvos, miután összetévesztette egy kóbor állattal. Bár a rekorder cím vitatott, a helyiek felháborodása így is indokolt.

2012.02.16 07:29ma.hu

Elpusztult Svájc legöregebb macskája, ami még akkor is tragédia, ha egyesek szerint nem a 33 éves Miez Maz volt a világ legöregebb kandúrja. Az élet rendje persze mindig az, hogy egyszer véget ér, csakhogy Miez Maz nem természetes módon távozott a túlvilágra, emiatt a Tagerwilen nevű település lakói mélységesen fel vannak háborodva.

Az állatot ugyanis valami szerencsétlen véletlen folytán a helyi állatorvos összetévesztette egy kóbor macskával, és örökre elaltatta. De legfeljebb annyiban volt alapja a tévedésének, hogy Miez Maznak valóban nem volt konkrét gazdája, a helyi vasútállomáson élt, mindenki vigyázott rá és etette, afféle "mindenki macskája" volt.

Miez Mazt gyászolják a svájciak (Fotó: Metro)


A nem hivatalos jelentések szerint ugyanakkor felháborodás ide vagy oda, a világ mégsem gyászol a legöregebb cica elvesztése miatt, egy walesi férfi, Bill Thomas még tavaly januárban beszélt a sajtónak a Lucy nevű háziállatról, amely 1972-ben született a Llanelli-beli Thomas Streeten, vagyis idén lesz 40 éves.

"Kutattunk Lucy múltja után, több emberrel is beszéltünk, aki bizonyíthatóan látta őt a halas és sült krumplis bolt előtt a hetvenes évek elején" - mondta a büszke gazdi. "Mára már megsüketült, de egyébként teljesen jó formában van. Még mindig minden nap egérre vadászik" - tette hozzá.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.