Lelőtték a fenyegetőző férfit

Fejszével hadonászott, golyót kapott

Nem teketóriázott sokat a rendőr: csak egyszer mondta a férfinak, hogy dobja el a fejszét, másodjára már lőtt, a zavart hajléktalannak már csak a halálát tudták megállapítani.

2013.09.24 15:06ma.hu

Halálos lövést kapott egy férfi a floridai St. Petersburg városában, miután fejszével kergetett meg egy kisebb csoportot. A rendőrség első tájékoztatása szerint hétfő este 6 óra 45 körül két járőr arra lett figyelmes, hogy 5-6 ember érkezik futva az egyik kereszteződésnél, valamivel mögöttük pedig egy magányos alak szalad, kezében fejszével bőszen hadonászva. Az egyik tiszt felszólította a fenyegetőzőt, hogy dobja el az éles szerszámot, ám ő erre semmit nem reagált, csak tovább közeledett a rendőr felé, értelmetlenül motyogva.

Fotó: St. Petersburg Police

Amikor már mindössze két méterre volt a rendőrtől és a fejszét továbbra is fenyegetően lengette, a tiszt elővette a fegyverét és többször belelőtt az elkövetőbe, aki ekkor kiejtette a kezéből a fejszét és a járdára esett. A helyszínre érkező mentők megállapították, hogy a lövések végzetesek voltak - adta hírül a Tampa Tribune című lap. A menekülő csoport tagjai közül senki sem sérült meg.

Az áldozatot utóbb sikerült azonosítani, egy 27 éves hajléktalan volt, akit mentális egészségügyi problémákkal és egyes hírek szerint kábítószergondokkal kezeltek.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.