Karambolozott a sofőrdiák

Eltiltották az oktatástól: csak a tanulóvezető volt józan

A vezetőoktatóra jogilag ugyanúgy kell tekinteni, mint arra, aki ténylegesen vezeti az autót - mondja ki a brit közlekedési törvény, ezért egy évre eltiltották a vezetéstől a részeg oktatót a karambol után.

2013.11.08 08:46ma.hu
Fotó: freedigitalphotos.net

A tanulókocsit vezető diák és a baleset másik szereplője színjózan volt, ám amikor az oktató megfújta a szondát, az eredmény magáért beszélt: Philip Devereux véralkoholszintje a megengedettnek csaknem a duplája volt. A 64 éves suffolki oktató épp egy fiatal nőnek adott vezetési leckéket, amikor a tanuló a Mini Cooperrel beleütközött egy VW Bogárba. A brit törvények értelmében az oktató ilyenkor ugyanolyan felelősséggel tartozik a biztonságos vezetésért, mint maga a volán mögött ülő tanuló, ezért a pozitív, a megengedett 35 mg-hoz képest közel kétszeres, 67 mg/100 ml véralkoholszintet jelző teszt után a férfi jogosítványát és vezetői engedélyét is bevonták 12 hónapra - számolt be a Daily Mirror című brit lap.

Az oktatónak emellett 200 font bírságot is kell fizetnie, plusz 85 fontot a bírósági költségekre és 20-at a vétlen autós kárainak megtérítésére.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.