160-nal tépte szét a taxit a részeg

Másodperceken múlt a taxi utasának az élete

Csupán néhány másodpercen múlt annak az utasnak az élete, akinek a taxiját a kiszállás után egy részeg gyorshajtó szó szerint kettészakította. Döbbenetes módon a sofőr is életben maradt.

2013.07.08 17:54ma.hu

A szerencse nem elég jó szó rá, de jobb nincs annak az utasnak az esetére, aki kiszállt a taxiból, szó szerint másodpercekkel azelőtt, hogy egy részeg gyorshajtó legyalulta a jármű hátulját. A kínai Dongguanban történt baleset okozója egy részeg BMW-s volt, aki mintegy 160 kilométer per órás sebességgel száguldott keresztül az épp elinduló és a kereszteződésen áthaladó taxin. Az ütközés erejét jól jelzi, hogy a kocsi hátsó fele - a vezetőülés mögötti teljes rész - több mint 20 métert repült a levegőben - számolt be az austriantimes.at című osztrák hírhonlap.

Ha ült volna a kocsiban utas, annak esélye sem lett volna az életben maradásra, de mindenki legnagyobb megdöbbenésére a taxisofőr, Wang Xinchun néhány apróbb sérülést leszámítva épségben úszta meg a szörnyű balesetet. Akárcsak a 20 éves Huang Li, aki bár fizikailag szintén szerencsésnek mondhatja magát, mégsem úszta meg olcsón: gyorshajtás és ittas vezetés miatt kell felelnie a hatóságok előtt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.