Sértetlenül úszta meg a kalandot

Túlélte a fejére zuhanó két tonnás harangot

Már az is csodának tekinthető, hogy élve megúszta, de hogy sértetlenül, az egyenesen a lehetetlennel vetekszik: egy két tonnás templomi harang zuhant egy férfira, fogságba ejtve őt.

2013.04.17 17:24ma.hu

Egy két tonnás harang zuhant egyenesen Lin Wang fejére, amikor a férfi egy barátjával egy kelet-kínai, közelebbről meg nem nevezett múzeumvárosban járt és arra gondolt, hogy jó móka lenne a harangot megkongatni, miközben a barátja épp alatta áll. Csakhogy nem csupán a hatalmas bronzharang, de annak tartókötele sem volt túl "fiatal", ezért amint Lin megmozdította a monstrumot, a kötél megadta magát és a harang egyenesen Linre zuhant, csapdába ejtve őt.

"Ez a harang rendkívül régi, és a legnagyobb tisztelettel kellett volna lenni iránta" - magyarázta a templom szóvivője a sajtónak. A szorult helyzetben lévő turistát végül a tűzoltók mentették ki, miután sikerült egy csörlővel megemelni a súlyos bronzöntvényt. A személyzet bosszúsága ellenére azonban még így is Linnek állt feljebb. "Ez egy harang, amivel harangozni kell. Inkább gondoskodniuk kellett volna a biztonságosságáról" - háborgott a felelőtlen fiatalember.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.