Véletlen munkahelyi baleset volt

Szöggel lőtték szíven, de túlélte!

Ritka szerencsés és mostantól két születésnapot ünnepelhet az a 19 éves asztalos, akinek egy véletlen baleset folytán egyenesen a szívébe fúródott egy 8 centis szög.

2013.01.10 13:29ma.hu

A csodával határos módon túlélte egy 19 éves argentin fiatal, hogy egy csaknem 8 centis szög fúródott egyenesen a szívébe, amit munka közben egyik kollégája véletlenül lőtt ki a szögbelövővel. Az asztalosként dolgozó férfit azonnal az egyik Buenos Aires-i kórházba szállították, ahol az orvosok két órás műtét során távolították el a fémdarabot, ami a szív jobb kamrájába szúródott és elméletileg azonnal halált kellett volna okoznia.

A műtétet bonyolította, hogy miután a szöget kihúzták, azonnal el kellett állítani a sebből meginduló vérzést, amit egy speciális sebészeti eljárással "dugaszoltak be" - számolt be a kórházigazgató, Arnaldo Medina elmondása alapján a The Daily Telegraph című napilap. A fiatalember a műtét után az intenzív osztályon lábadozik, már a lélegeztetőgépről is le lehetett őt venni és a körülményekhez képest jól van.

"Csak három ember él a világon, aki egy ilyen balesetet túlélt korábban: egy az USA-ban, egy Ausztráliában és egy Lengyelországban" - mondta az igazgató, aki azt is hozzátette, hogy az efféle esetekben kiemelt fontosságot kapnak a műtétet végző orvosi csapat korábbi tapasztalatai, még akkor is, ha Argentínában efféle helyzettel még egyikük sem találkozott.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.