Mindenki túlélte a balesetet

Sokkoló videó - Lámpaoszlop fúrta át a buszt

Elképesztő reflexének köszönheti legfőképp a saját életét, de utasai megmenekülését is egy kínai buszsofőr, aki elképedve látta, hogy egy lámpaoszlop épp a busszal szemben kezdett kidőlni.

2013.03.27 16:05ma.hu

Hősként ünneplik a kínai Zheijang tartományban azt a buszvezetőt, aki elképesztő lélekjelenlétről és villámgyors reakciókészségről tett tanúbizonyságot, megmentve ezzel 26 utas és a saját életét. Az eset, amelyet a busz belső kamerája is rögzített, hétfőn történt, amikor Mao Zhihao a szokásos útvonalán haladva azt vette észre, hogy egy lámpaoszlop kezd dőlni és épp a busz felé tart. A reagálásra szó szerint csak pillanatai voltak, így beletaposott a fékbe és jobbra rántotta a kormányt, bár tudta, hogy az ütközést már nem tudja elkerülni, legfeljebb csökkentheti a kárt.



Az azonban még így is szinte csodaszámba megy, hogy senki nem veszítette az életét a buszba dárdaként fúródó lámpaoszlop miatt, pedig a lassított ismétlésen jól látható, hogy magát a buszvezetőt szó szerint kiütötte az ülésből a becsapódó rúd. Amikor azonban sikerült kioldania a biztonsági övét, rögtön a telefonját kezdte keresni, hogy értesítse a rendőrséget és mindenkit leszállított a buszról.

Utóbb kiderült, hogy a vezetőt kórházba szállították, mert a baleset következtében megrepedt a lépe. A lámpaoszlopot egyébként két karambolozó autó döntötte ki egy pillanattal korábban.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.