"Az volt a szerencséje, hogy felnézett"

Másfél méteres acélrúd nyársalta fel, mégis él!

Egy másfél méter hosszú acélrúd fúródott egy építőmunkásnak a torkán keresztül a testébe, ám nemcsak a balesetet élte túl, de egy hosszú műtét végére a teljes felépülés esélyét is megkapta.

2013.02.25 13:29ma.hu

Még az orvosokat is meglepte az orosz Andrej Lvanov, amikor bevitték a kórházba a munkatársai. A 23 éves férfi testét egy 1,5 méteres acélrúd merevítette ki, amely a torkán hatolt be és a köldökénél lógott ki, de a munkás csodával határos módon életben volt. Azonnal hozzáláttak a műtéthez, amelynek során eltávolították a rudat a testéből és ellátták a baleset következtében sérült egyéb szerveit. A beavatkozást egy 7 sebészből álló team végezte, mintegy 8 órán keresztül küzdöttek, de végül sikeresen fejezték be az operációt, mi több, úgy tűnik, a férfi maradandó károsodás nélkül úszta meg az életveszélyes helyzetet.

Az austriantimes.at című osztrák hírhonlap beszámolója szerint Lvanov egy építkezésen dolgozott, amikor furcsa zajt hallott a feje fölött és felnézett, mi okozza. Mint kiderült, ez volt a szerencséje: egyik munkatársa az állványzat egy magasabb pontján kiejtett a kezéből egy acélrudat, ami egyenesen a felfelé néző férfi torkába csapódott, ám ha egyenesen állt volna, akkor a feje búbját kapja telibe, és akkor azon nyomban meghalt volna az agysérüléstől.

"Rendkívül szerencsés férfi! A rúd közvetlen a szíve mellett haladt el, de sikerült elkerülnie, akárcsak az összes főbb eret" - mondta az operációt vezető sebész, Dr. Aslan Gaebekov. "Ugyan néhány kisebb szervet megsértett a rúd, de a beteg nagyon erős és biztosan fel fog épülni" - fűzte hozzá.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.