Életébe került a villanyoszlopért vívott harc

Áramért tüntetett - de agyoncsapta a magasfeszültség

A sors fintora lehetett az az eset, ami a napokban történt egy elégedetlen férfivel: a helyi önkormányzat nem engedte bekötni hozzá az áramot, de aztán mégis épp az az áram csapta agyon.

2011.06.07 11:29ma.hu / manna.ro

Kockára tette az életét és elbukta az a férfi, aki látványos tüntetéssel akarta elérni a helyi önkormányzatnál, hogy bevezessék otthonába az áramot. A romániai férfi egy Bákó megyei faluban egy barakkban lakott feleségével és két gyermekével együtt, ám az érintésvédelmi szabályok miatt oda nem vezethettek be elektromos áramot.

A 49 éves férfi azonban ezt nem akarta elfogadni, végül megelégelte a 4 éve tartó eredménytelen küzdelmet a hivatalokkal, és látványosabb akcióba kezdett: felmászott a lakásához közeli villanyoszlop tetejére és ott egyensúlyozva próbálta jobb belátásra bírni a "makacs" hivatalnokokat.

Az oszlop alján rokonai és barátai viszont őt próbálták meg jobb belátásra bírni, de könyörgésük süket fülekre talált. A férfi közben egyre jobban felhevült, mígnem a nagy hevességében megcsúszott és egyenesen a magasfeszültségű vezetékekre zuhant.

Bár még élve sikerült őt lehozni a magasból, a kórházba vezető utat már nem élte túl, a mentősök minden igyekezete ellenére sem.

A hétfő délutáni végzetes baleset előtt az elszánt tüntető némi alkoholból merített bátorságot, ezután mászott fel a 20 méteres oszlopra. A közeli hozzátartozók szerint nem akart öngyilkos lenni, csupán figyelemfelkeltési céllal választotta a tüntetés eme módját - arra ő sem számított, hogy ez az életébe kerül.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.