Megrázta a kiszivárgott e-mail az összetört apát

"Úgy néz ki, túléli, ezért nem foglalkozhatok vele :("

Egy véletlenül kiszivárgott rendőrségi belső levelezés döbbentette meg a brit közvéleményt, ami egy teljesen megtört apa kezébe került: úgy nézett ki, mintha sajnálnák, hogy lánya nem halt meg.

2013.03.21 10:24ma.hu

Teljesen összezavarodott egy megtört szívű apa, amikor egy véletlen folytán a kezébe került egy rendőrségi belső levelezés, melyben a korábban balesetet szenvedett, akkor épp kómában fekvő lánya ügyét egyeztették a nyomozók egymás közt. Az egyik tiszt a másiktól azt kérte, vizsgálja át a lány autóját, mire a kollégája e-mailben a következőt írta vissza: "Úgy néz ki, a sofőr túléli, úgyhogy mivel nem volt végzetes, még nem kezdhetem el a vizsgálatot :(". A mondat végére biggyesztett szomorú arc jelölés az apa számára viszont úgy csapódott le, mintha a rendőrök valójában még sajnálnák is, hogy lánya nem halt meg.

A három évvel ezelőtti balesetben az akkor 19 éves Laura Thomas autóját megdobta egy nyomvályú, aminek következtében a lány elvesztette az uralmát az autója fölött, végül koponyatörést szenvedett, a nyaki és gerinccsigolyák közül három eltörött, valamint három helyen bevérzett az agya, ami miatt egy időre kómába esett. Ezalatt született meg az a bizonyos levél, amiről az apa csak most szerzett tudomást, ahogy kérését engedélyezve betekintést nyújtottak neki a teljes vizsgálati dokumentációhoz.

Darren Thomas úgy érezte, a mondat végén álló jel azt jelenti, hogy a tiszt "csalódott amiatt, hogy Laura túléli a balesetet és nem hal meg" - idézte a férfi szavait a Daily Mail című brit lap. Az apa ezek után teljes körű vizsgálatot kezdeményezett a Humberside-i Rendőrség és a levelet író tiszt ellen is, amelyre időközben már a választ is megkapta. A rendőrség sajnálatát fejezte ki az eset miatt és megígérte, hogy a jövőben jobban odafigyel mindenki a belső kommunikációra is, ugyanakkor a nyomozó hangsúlyozta, hogy a szöveget összefüggésében kellett volna értelmezni, a szomorúság nem Laura felépülésére vonatkozott, hanem arra, hogy a szakmai előírások alapján a vizsgálatot akkor még nem kezdhette meg az autóval kapcsolatban.

A nyomozó felettesei elfogadhatónak találták a magyarázatot, de azt nem tudni, hogy végül Darren Thomast is sikerült-e kiengeszetlni.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.