Több liter víz után kómába esett

Senki nem figyelmeztette: Meghalt, mert túl sok vizet ivott

Egy átbulizott éjszaka után a 29 éves fiatal férfi kínzó szomjúságra ébredt, ám hiába töltötte meg újra és újra a poharát vízzel, még mindig kívánta azt. Aztán összeesett.

2011.08.23 14:29ma.hu

Végzetes agykárosodást szenvedett egy fiatal férfi, miután több liter vizet ivott meg gyors egymásutánban. Családja szerint a probléma azzal kezdődött, hogy az egyébként világéletében józannak ismert fiuk egy buliban tudtán kívül ecstasyt fogyasztott, a szülők úgy vélik, valaki belecsempészhette az italába.

Matthew Ellis (Fotó: Daily Mail)

Matthew Ellis a bulilból hazatérve lefeküdt, ám nem sokkal később arra ébredt, hogy rettenetesen szomjas. Megivott egy pohár vizet, de szomjúsága nem enyhült, ezért újabb és újabb pohár víz következett, mígnem eszméletlenül esett össze a konyhában. Apja azonnal mentőt hívott, de útközben már többször újra kelltt éleszteni, édesanyja, Maureen pedig most azt mondja: figyeljünk oda, hogy másokkal ne történhessen hasonló tragédia. "A vízivást is túlzásba lehet vinni" - figyelmeztetett.

A drog ugyanis végzetes szintű vágyat kelt a víz után, a túlzott folyadék viszont az emberi szervezetben felborítja a sóháztartást és a nátriumszint lecsökkenése folytán egy ritka agyi rendellenesség alakulhat ki - olvasható a Daily Mailben. "Nincs erre vonatkozó egészségügyi figyelmeztetés, hogy a víz hasznos, de csak bizonyos határon belül" - panaszolta a 62 éves gyászoló anya.

"Szeretnénk, ha az emberek jobban a tudatában lennének ennek, nem szabad túl sokat inni. Matthew a poklok poklán ment keresztül, és egy fiatal élet ment kárba emiatt" - tette hozzá.

Az eset karácsony után néhány nappal történt, a fiatalember azonban olyan súlyos agykárosodást szenvedett, hogy csak egy hónappal később ébredt fel a kómából, de akkor már saját magáról sem tudott semmit. Aztán visszaesett, megint csak a gépek tartották életben, összesen négy rohamot élt túl, míg végül több mint hét hónappal később, augusztus 4-én az édesanyja engedélyt adott az őt életben tartó gépek kikapcsolására, a maradandó agykárosodás miatt ugyanis már semmi esély nem volt rá, hogy valaha még magához tér.

A táplálkozási szakértők megerősítették, hogy valóban létezik a vízmérgezés, amikor a túlzott folyadékbevitel végzetes hatással van a testünk működésére. "A túl alacsony folyadékszintről mindenki tud, a sportolók pedig különösen jól ismerik a jelenséget, ezért időben észreveszik a jeleket" - mondta a brit bulvárlapnak nyilatkozó szakember.

A fenti eset azonban tanulságul szolgálhat mindenkinek, aki partidrogot fogyaszt: nem a kábítószerbe, hanem annak mellékhatásaiba lehet belehalni.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.