Takarékoskodj a vízzel

"Felkérjük fürdővendégeinket, hogy ne igyanak annyit a medencéből!"

A takarékosság jegyében felkérték Ausztriában a strandolókat, hogy ne igyanak a medencék vizéből.

2010.07.13 18:15MTI

Egy felmérés szerint Bécs 18 úszómedencéjéből naponta 5 köbméter klóros víz végzi a vendégek gyomrában. Ennél is több pazarlódik el azonban a kimászkálásokkal, amikor lepereg a víz a vendég testéről, fürdőruhájáról a medencén kívül.

Különösen a bermudanadrágosok pocsékolnak sokat, a számítások szerint egy-egy kimászásuk során 2,5 liter víz megy veszendőbe. A felmérését a strandok üzemeltetői végeztették el.

Mint mondták, nemcsak a víz pótlása költség, hanem a klóré is, 6 ezer forintnyi a 18 medencére - adta hírül a Daily Telegraph című brit lap. Ausztriában szintén hőhullám van, a strandokon megnőtt a vendégszám.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.