Lezuhant az erkélyről, de túlélte a balesetet

A bőröndjében vitte haza a koponyája negyedét

Fejjel zuhant az erkélyről a betonra még múlt év decemberében egy fiatalember, ám csodával határos módon életben maradt. Az összetört koponyáját viszont egy dobozban kapta meg a kórháztól.

2013.01.30 17:29ma.hu

Az orvosok is csodaként tekintenek egy 32 éves brit fiatalember esetére, aki még 2011 decemberében, a téli vakáció alatt zuhant ki egy thaiföldi hotel erkélyéről, és bár a hét méter önmagában még nem lett volna életveszélyes, Lee Charie esélyei mégis szinte a nullával voltak egyenlők az életben maradásra: fejjel előre landolt a betonon. A férfit a hotel személyzete találta meg a Koh Tao szigetén lévő szálloda tövében, az eszméletlen turistával azonnal a helyi klinikára rohantak, onnan pedig egy nagyobb kórházba a közeli Koh Samui szigeten, ahol az orvosok újjáélesztették őt - noha két napon keresztül semmi életjelet, de még agyi aktivitást sem mutatott.

Túlélésére azonban még így is kevés remény volt, a sebészeknek ráadásul el kellett távolítaniuk a medence-karbantartóként dolgozó férfi törött koponyacsontját, hogy az agyának megfelelő helyet biztosítsanak a regenerálódáshoz. Két héttel később Charie visszatért Nagy-Britanniába, arról azonban fogalma sem volt, hogy a thaiföldi orvosok búcsúzásképp a koponyája hiányzó részét nyomták a kezébe egy dobozban. A repülőúton egy thai orvos ügyelt az állapotára, de csak akkor szembesült az ijesztő valósággal, amikor apjával találkozott.

"Nem emlékszem a balesetre, nem értem, hogyan történhetett" - magyarázta a The Daily Mail című brit lap szerint. Csak azt tudja, hogy mire az apja megérkezett, egy horpadás volt a fején és hiányzott a koponyacsontja. "Képtelen voltam elhinni" - mondta. Korábban az erős gyógyszerek miatt nem vette észre, hogy mi történt, de amikor felfogta, nagyon megrázta a felismerés. Az újabb sokk akkor érte, amikor rájött, hogy a kiemelt koponyadarabot egy dobozban kapta meg.

Most azt tervezik, hogy egy titánlemezzel pótolják Charie koponyacsontjának hiányzó részét.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.