Nem unatkoznak a tűzoltók

Kínos mentés: zuhanyzószékbe szorult a heréje

Ha csak a bizarr esetek statisztikáját néznénk, könnyen alakulhat ki az a kép, hogy a brit tűzoltók élete csupa móka és kacagás. Persze a bevetések többsége nagyon is komoly, azért mindig vannak kirívó mentések.

2013.11.08 07:48ma.hu

A brit tűzoltók időről időre közzéteszik azokat az eseteket, amelyek eltérnek a szokásostól, ezek eredeti célja persze az lenne, hogy finoman felhívják a figyelmet a veszélyes helyzetekre, de ez nem változtat azon a tényen, hogy amikor ezekről olvasunk vagy hallunk, aligha az az első gondolatunk, hogy "nahát, milyen tanulságos!". A most napvilágra került esetek ugyanezt a vonalat erősítik, ezúttal is sikerült néhány igen furcsa helyzettel szembesülniük a nemcsak tűzoltással foglalkozó mentőegységeknek.

A lassan véget érő év egyik legbizarrabb eseteként említették azt, amikor egy férfit a macskaajtóból kellett kiszabadítani, bár arra nem tértek ki, hogy melyik testrészével és főleg hogyan szorult be a kis nyílásba. Egy másik férfi balszerencséjét viszont könnyebb elképzelni: róla a zuhanyzóban elhelyezett széket kellett speciális eszközökkel lefaragni, miután a bútordarabra ülve a heréi becsusszantak a résbe és egyszerűen ott ragadtak - áll a Daily Mirror által közzétett összefoglalóban.

Ezekhez képest már-már unalmas volt az, amikor egy trambulinba szorult nőhöz, vagy amikor az autója lábterébe szorult (!) férfihoz kellett kivonulniuk. A devoni és somerseti tűzoltóság nyilvántartása szerint mintegy 50 ezer fontot (17,6 millió forintot) emésztett fel a figyelmetlenségből adódó ház körüli "szorulásos" balesetek megoldása. Azokat már szinte nem is jegyzik, amikor szerelmespárokat kell kiszabadítani a szexuális játékhoz használt bilincsből, de volt, aki a fürdőkádjából nem tudott kiszabadulni, és rendszeres a postaládába szorult kezek esete is.

Ennél már csak a fákon rekedt emberek mentése tipikusabb, így nem véletlen, hogy a körzeti tűzoltó- és mentőparancsnok megjegyezte: az rendben van, hogy azért vannak, hogy segítsenek, de ezeknek a helyzeteknek a többségét meg lehetne előzni és nem lenne szükség a szakemberekre.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.