Videóchatelt a férjével, mikor rátámadtak a nőre

Végignézte a webkamerán, hogy leszúrják a terhes feleségét

Kedélyesen indult a videós csevegés az utolsó idős terhes nő és a tőle több ezer kilométerre állomásozó katona férje közt, ám hirtelen rémálommá vált a kép: a nőre késsel támadt rá egy betörő.

2013.11.04 15:53ma.hu

Vidáman indult a csevegés a Távol-Keleten állomásozó Justin Poole számára a feleségével, aki több ezer kilométerrel távolabb, texasi otthonukban ült le a gép elé és boldogan hozták szóba a hamarosan esedékes szülést, ám alig néhány szó után vérfagyasztó kép tárult a katona elé: a webkamerán keresztül tisztán látta, ahogy egy fiatal férfi az asszony mögé lép és egy acélkéssel hátulról leszúrja. A 31 éves Rachel Poole többször is a felismert támadó nevét kiáltotta a férjének, aki eközben tehetetlenül nézte az ázsiai állomáshelyén a támadást.

Rachel Poole a támadás után a kórházban (Fotó: Facebook)

A nőnek szerencséje volt, mert támadója elmenekült, neki pedig utolsó erejével még sikerült értesítenie a mentőket, akik már ájultan és kritikus állapotban találtak az asszonyra. Akkor sem volt még biztos, hogy meg tudják őt menteni, amikor császármetszéssel kiemelték belőle a babát, csodával határos módon neki nem esett baja, az anya azonban egyelőre még mindig nagyon rossz állapotban van, a babát pedig nemcsak a kezébe nem tudja venni, de nem is láthatja, míg fel nem épül rendesen.

Ez utóbbit a férj közölte a Facebook-oldalán, hozzátéve, hogy Rachel mindent megtesz a gyógyulásáért. A rendőrség nyomozója, Mike Baranyay a CNN-nek elmondta, hogy az áldozat felismerte támadóját, így tudták elkapni a 19 éves Corey Bernard Mosst. A nyomozók szerint valószínűleg már akkor a házban lehetett, amikor a nő hazaért. A férfi azt mondta a kihallgatásakor, hogy Rachel tartozott neki egy autójavítás árával, ezért támadta meg a nőt. Most gyilkossági kísérlettel vádolják, az eredetileg kiszabott 60 ezer dolláros óvadékot pedig 150 ezerre emelték, így valószínűleg a börtönben fogja kivárni a tárgyalását.

A Poole család barátai eközben gyűjtés rendeztek, hogy segítsék a súlyosan sérült anyát és lányát, míg át nem vészelik a kritikus időszakot - számolt be a Huffingtonpost című amerikai lap.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.