Egy csapatból kerültek ki a párbajozók

Képek - Alföldi Róbert nagy drámája az X-Faktor 3. Döntésében

Amikor kiderült, ki az a két versenyző, aki az X-Faktor 3. Döntésében párbajozni kénytelen a továbbjutásért, aligha akadt volna olyan ember, aki szívesen lett volna Alföldi Róbert helyében: saját versenyzőjét kellett hazaküldeni.

X-Faktor - A 3. döntés képgaléria

2013.10.28 07:29ma.hu

Elég korán a mélyvízben találta magát Alföldi Róbert, amikor újonc mentorként már a harmadik héten abba a helyzetbe kényszerült, hogy két saját versenyzője közül kell az egyiket hazaküldeni. A korábbi években négyszer történt hasonló, kétszer Keresztes Ildikóval, kétszer pedig Geszti Péterrel, de mire erre sor került, már mindketten rutinos mentornak számítottak. Mégis a helyzet megviselte őket, és nem volt ez másképp most Alföldivel sem, aki először élhette át, milyen érzés az, amikor azok közül kell választania, akikkel az elmúlt heteket nagyon intenzíven töltötte együtt, és nemcsak énekesként ismerte meg őket, hanem lelkileg is közel kerültek egymáshoz.

Nem véletlenül hasonlította ahhoz a helyzetet, mint amikor az embernek van három lánya, és egyszercsak az egyiknek azt mondja: te most költözz el. Ám kibúvó nem volt, és ő csak annyit mondott a nézők szavazatainak kihirdetése végén a színpadon maradó Eckert Anikónak és Batánovics Lilinek, hogy "az megy tovább, aki jobban énekel".

Fotó: RTL Klub/Bársony Bence (A galériához KATT a képre!)

Mondhatnánk, hogy könnyű dolga volt ez alapján, legfőképp azért, mert mint azt később maga Anikó is bevallotta, ő már azelőtt feladta a versenyt, hogy kilépett volna a színpadra a párbajdalával. "Tudtam, hogy Lili nagyon jól énekel" - magyarázta az adás után, Alföldi mégis úgy érezte, rosszul döntött, mert mindig azt mondta, hogy ő a kiemelkedő egyéniségeket keresi, és ebben a tekintetben Anikót tartja színesebbnek. Ugyanakkor nem mehetett el amellett, hogy ez mégiscsak egy énekverseny, és hangilag magasan Lili a jobb.

Az előző években a hasonló szituációknál a saját mentort mindig a sor végére hagyták, részben azért, hogy legyen ideje gondolkozni, részben meg azért, mert így akár meg is úszhatta, hogy neki kelljen pálcát törni valamelyik mentoráltja fölött. Ezúttal azonban a sort Alföldi nyitotta, és döntésével Geszti Péter és Szikora Róbert is egyetértett, ők ketten is határozottan Anikó ellen tették le a voksukat. Csak Tóth Gabi állt mellé, bár az eredményre ez már nem volt hatással, ő azt mondta, lehet, hogy több a hamis hang nála, de sokkal érdekesebbnek tartotta őt.

A kiesés szele egyébként még a Fat Phoenixet legyintette meg, akik most megkönnyebbülten vették tudomásul, hogy utolsóként mégiscsak az ő nevük hangzott el a biztos továbbjutók közt, de ki tudja, mit hoz a jövő hét, és persze ne felejtsük el, hogy ez nem feltétlenül jelenti azt, hogy a nézői szavazatok alapján is ennyire erősen a veszélyzónában voltak. A show szombaton folytatódik...

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.