Szenvedélyek vihara dúlt a színpadon

Képek - Nagy pillanatok és nagy unatkozások az X-Faktorban

Voltak, akik a mentorok szerint megcsinálták a nagy pillanatukat az X-Faktor színpadán, de olyanok is, akik visszaesést mutattak az elmúlt két adáshoz képest. És még mindig ott vannak a "hamiskás" hangok.

X-Faktor - A 3. élő show képgaléria

2013.10.27 10:03ma.hu

"A szenvedélyek viharában" - ezt a címet kapta az X-Faktor 3. show-ja, és tény, valóban voltak szenvedélyek és voltak viharok is az est folyamán, nemcsak a versenyzők, de a mentorok részéről is. A négy felkészítő szenvedélyesen védte a saját versenyzőit, legfőképp Tóth Gabi emelkedett ki a mezőnyből, aki minden kritikára heves tiltakozással reagált, és a viharoknak sem lehettek híján a show nézői, amikor a mentorok az ellenfelek hibáit hangsúlyozták. Persze azért volt, aki a rivális kategória csapatkapitányától is dicséretet tudott összeszedni, mindenesetre az egyértelműen látszik, hogy a verseny kezd valódi összecsapássá alakulni az eddigi laza énekelgetés helyett.

A show-t a Fat Phoenix nyitotta, a srácok Kylie Minogue Can't get you out of my head című slágerének sajátos átdolgozásával, és ezzel sikerült levenni a lábukról a mentorokat. A négy mentor egyetértett abban, hogy a fiúk most kezdenek igazán beérni, végre megtalálták azt a stílust, ami nekik igazán jól áll, bár a színpadra lépés előtti kisfilmből az is kiderült, hogy ez nem mindig megy békés körülmények között, a próbákon bizony elég rendszeresek a nagy veszekedések. A végeredmény mégis meggyőzte a mentorokat, a kérdés már csak az, hogy vajon a nézőket mennyire sikerült elvarázsolni, kapnak-e elég szavazatot vasárnap estig.

Eckert Anikót Szikora Róbert Eszenyi Enikőhöz hasonlította, hangsúlyozva, hogy amit eddig csinált, az teljesen értelmezhetetlen volt számára, most viszont végre összeállt a lány egy kerek egésszé. Olyannyira, hogy nemcsak Tóth Gabi értett egyet mentortársával, de még Geszti Péter is elismeréssel adózott Alföldi Róbert mentori munkájáért, mondván: azzal, hogy színházat csinált Amy Winehouse megidézésével a Back to Black című számban, keretbe helyezte az előadást. Csak a "hamiskás hangokat" nem sikerült most se kigyomlálni, de ez a mentorok szerint belefér az énekversenybe - nem igazán tudunk ezzel egyetérteni, de biztosan azért, mert mi nem vagyunk hozzáértő szakemberek, csak egyszerű, mezei nézők.

Fotó: RTL Klub/Bársony Bence (A galériához KATT a képre!)

Az első reklámszünet után Csordás Ákos nyitotta a következő blokkot, mégpedig egy Fall Out Boy-számmal, ami csak Alföldit nem tudta maradéktalanul magával ragadni, Geszti viszont egyenesen az éjszakában robogó shanghaji expresszhez hasonlította az energiáit. A mentori asztal túlsó végén ülő színész-rendező ezzel szemben úgy érezte, csak az utolsó egyötöd részben volt hatással rá a produkció, az előtte lévő rész "túl művi volt".

Saját mentoráltjával, Péterffy Lilivel szemben már sokkal kevésbé volt kritikus, miután meghallgattuk a Belmondo Mikor? című számát az ő előadásában. Bár a lány azt mondta a bevezető kisfilmben, hogy ez a dal minden szempontból belülről jön, annyira a saját érzéseit fejezi ki, Gabi és Geszti teljesen hiteltelennek értékelte, utóbbi kifejezetten egy "iskolai vers mindenkinek" típusú kötelező darabhoz hasonlította és bevallotta, hogy egyáltalán nem érintette meg az egyébként romantikus dal. Alföldi csak annyit mondott mentoráltjának: nem kell mindenkire hatni, elég, ha a nézőket eléri. A produkció különlegességét egyébként az adta, hogy Lilit az első adásban kiesett MDC tagjai kísérték.

Úgy látszik, ez a hét leginkább Alföldiről szólt, mert Bozsek Márk gondolati is őkörülötte forogtak: a fiatal színész-zenész eddig elég kemény kritikákat kapott tőle, és bevallotta, hogy akkor lesz nyugodt, ha már Alföldi is azt mondja: "igen, ez átjött". Álma valóra vált, igaz, a rendező hangsúlyozta, hogy nem befolyásolták őt a kisfilmben látottak-hallottak, ám a Kings of Leon zenekar Sex on fire című számával ezúttal Szikorát nem sikerült meggyőznie. Alföldi úgy fogalmazott, végre nem egy "helyes iskolás fiú próbálta megmutatni, mit tud, hanem azt mondtad, nesze nektek", és ez jót tett a teljesítményének.

Batánovics Lili sem aratott osztatlan sikert ezen a szombaton, a már tőle megszokott robbanás ugyanis elmaradt, és hiába érnekelte tökéletesen Rihanna Unfaithful című számát, az érzelmek mintha hiányoztak volna belőle. Legalábbis ezen a véleményen volt Geszti, és Szikora szerint is legfeljebb sok vízzel ment el a dal. "Néha azt láttam a szemedben, mintha nem értenéd, mit énekelsz" - mondta.Tóth Gabi azt tanácsolta, ne énekeljen olyan dalt, ami egy korábban még nem átélt érzelemről szól: ez a szám konkrétan egy keserves, megcsalásról szóló dal, és csak akkor lehet hitelesen átadni, ha valaki már átélt ilyesmit.

Fotó: RTL Klub/Bársony Bence (A galériához KATT a képre!)

Szabó Ádám egy Annie Lennox-klasszikussal lépett színpadra, és ha múlt héten már elkezdte levetkőzni magáról a jófiús imidzset, ezúttal be is végezte azt. "Olyan vagy, mint egy tökéletes katona, akinek levágják a karját, odanéz és kinő" - mondta Szikora, de amit ő dicséretnek szánt, azt Geszti épphogy kritikaként vetette oda. "Igen, tökéletes katona, legyőzted a dalt" - fogalmazott, és arra intette a versenyzőt, hogy legközelebb egy kicsit több lazaságot vigyen az előadásába. Alföldit csak kis egységekben győzte meg a dal, de kerek egésszé nem állt össze. A fiú saját mentora, Tóth Gabi azt igyekezett kiemelni, hogy a mezőnyből Ádám fejlődött a legjobban a kezdeti állapothoz képest és biztatta, hogy így tovább.

Az est nagy pillanatát ezúttal Danics Dóra előadása képviselte, bár Alföldi ezt a nagy pillanatot nem érezte, helyette úgy fogalmazott, hogy kicsit "mórikált" az Anna & The Barbies és Kiss Tibor által ismertté lett Márti dala című számban. Szikorának Cseh Tamást és Koncz Zsuzsát juttatta eszébe a dal hangulata és abban mindannyian egyetértettek, hogy Dóra igazi helye a színpadon van.

Ez a nagy pillanat viszont nagyon hiányzott a ByTheWay produkciójából, és ezzel erősen megosztották a fiúk a mentorokat is. Geszti és Szikora abszolút elismeréssel beszélt a teljesítményükről, Alföldi és Tóth Gabi azonban úgy érezte, valami mégsem volt teljes, miközben Toto nagy slágerét, az Africát énekelték. "Valami most kevesebb volt, mint szokott" - fogalmazott a rendező, a mellette ülő énekesnő pedig azzal toldotta meg, hogy máskor egyben szoktak lenni, most viszont valamiféle "fiúbanda-feeling" jelent meg.

Utolsóként Krasznai Tünde lépett színpadra, aki múlt héten minden kétséget kizárva állította maga mellé a mentorokat és a nézőket is, ezúttal viszont Alföldi szerint nem csupán élt, hanem kissé visszaélt a kezében lévő színpadi erővel. Tóth Gabi modorosnak érezte Lana Del Rey dalát, de úgy tűnt, mintha a mentori asztal végérvényesen kettétört volna: Szikora és Geszti csak elismeréssel tudott szólni a produkcióról.

Hogy végül kinek lett igaza és kinek nem, a nézők kit szeretnének továbbra is hallgatni, esetleg a fejlődését figyelemmel kísérni, az vasárnap este, az újabb Döntés során derül ki. Érdemes nézni, mert sztárvendégként ezúttal Muri Enikő és a Bermuda is színesíti az élő adást!

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.