Szexuális zaklatás miatt lett öngyilkos

Bocsánatot kért a Facebook: halott lánnyal hirdették a társkeresőt

Több hónappal ezelőtt öngyilkosságot követett el egy lány, miután valóságos terror zúdult rá az interneten egy szexuális zaklatást követően. Képét azonban most egy társkereső hirdetéshez használták fel.

2013.09.19 13:42ma.hu

Bocsánatot kért a Facebook annak a lánynak a családjától, akinek a képét egy társkereső hirdetéshez használták fel, mondván: ő a tipikus kanadai tinédzser. "Találd meg a szerelmet Kanadában! Találkozz kanadai lányokkal és nőkkel, barátkozz, keress társat és kapcsolatot" - hangzott az Ionechat.com oldal szlogenje, melyhez többek közt a 17 éves Rehtaeh Parsons fotóját tették fel - csakhogy a lány idén áprilisban életét vesztette egy bevégzett öngyilkossági kísérlet következtében.

Rehtaeh Parsons (Fotó: Facebook)

A lány családja szerint Rehtaeh-t másfél évvel korábban, alig 15 évesen szexuálisan zaklatták, majd amikor ez nyilvánosságra került, rengeteg támadás érte a tinit, szóbeli fenyegetések és megfélemlítések formájában, amit végül ő nem tudott kezelni és a halálba menekült. A Facebook ezt követően találta meg a képét és nem néztek utána alaposabban, mielőtt felhasználták volna a társkereső hirdetéshez.

Glen Canning, a lány apja azt mondta, rosszul lett, amikor meglátta a képet és mellette a szöveget.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.