Titkolta a nő öngyilkosságát

3 hónapig "levelezett" a halott barátnőjével

Amikor barátnője - és három közös gyermekük anyja - felakasztotta magát, a férfi nem akarta bevallani, mi történt és három hónapig hamis levelekkel tartotta látszólag életben a nőt.

2013.04.23 17:08ma.hu

Bő három hónappal ezelőtt Enrico Bauer arra tért haza, hogy barátnője felakasztotta magát a közös lakásukban. A 39 éves német férfit megrázta az eset, ám érthetetlen módon nem értesítette sem a hatóságokat, sem a 22 éves Mandy Ludwig hozzátartozóit, hanem a nő holttestét a hálószobába fektette, majd a külvilág felé mindent úgy tett, mint korábban. Sőt, még virtuálisan életben is tartotta a szerelmét, a Facebookon "egymásnak" üzengettek, valamint a nő nevében rendszeresen válaszolgatott az e-mailekre is.

Aztán végzetes elhatározásra jutott és három hónappal a nő halála után kivetette magát az ötödik emeleti lakás ablakán. A kiérkező rendőrök találtak rá a hálószobában heverő női holttestre, valamint mellette egy feljegyzésre, amelyben Bauer leírta, mi történt. Az okot azonban csak találgatni lehet, a család egyik barátja a berlini sajtónak azt mondta, a pár nehézségekkel küzdött, hogy fel tudják nevelni a három gyermeküket, egy négy évest és egy három éves ikerpárt - sejtésük szerint a nő ez elől menekülve választotta a halált.

Párja képtelen volt elfogadni a történteket, és a veszteséggel a rendőrség szerint úgy igyekezett megbirkózni, hogy a képzeletében továbbra is életben tartotta a nőt. A nyomozók több tucatnyi üzenetet találtak, amely arra utalt, hogy a férfi az élettársa nevében úgy beszélgetett a barátaival, mintha még mindig élne, noha akkor már nyilvánvalóan több hete holtan hevert az ágyban.

A három gyermeket a szociális munkások vették védelembe az eset után - számolt be az austriantimes.at című osztrák hírhonlap.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.