Csak sejtik a halála okát

Megrázó: lerágták a macskái a halott gazdáról a húst

A halottkém sem tud semmi biztosat mondani, annyira rossz állapotban maradt meg egy idős macskatulajdonos teteme, miután hetekig falatoztak belőle az ellátatlanul maradt háziállatok.

2013.08.13 17:27ma.hu

Jelentősen megcsonkították az állatok az 56 éves Janet Veal maradványait, mire a rendőrség rátalált, feltehetően több hete heverhetett holtan a konyhája padlóján. Az eset még áprilisban történt, de a rendőrség csak most hozta nyilvánosságra a southamptoni tragédia részleteit. A hatóságokat a szomszédok értesítették, a nyomozók aztán létrával jutottak be a nő házába. A látvány és a szag megdöbbentette őket: nemcsak Veal asszony tetemét találták meg, hanem elhullott állatokat is, egy kutyát és egy macskát, majd kisvártatva kiderült, hogy néhány további macska az éhhalál szélén van, de mivel ők kínjukban elkezdték a nő maradványait enni, túlélték a több hetes megpróbáltatásokat.

Fotó: freedigitalphotos.net

Dr. Vipul Foria kórboncnok elmondta, hogy a vizsgálat során úgy találta, a halál elsődleges oka a krónikus obstruktív tüdőbetegség - amely tüdőtágulattal és gyakorta légszomjjal jár -, ugyanakkor nem titkolta, hogy számos szempontból nem tudta egyértelműen megvizsgálni a tetemet, mert a macskák olyan mértékű roncsolást végeztek a lágyrészekben. "Hogy pontosan mi történt, miért nem tudott Veal asszony segíteni magán vagy bármilyen módon segítséget kérni, ezt nem tudjuk tisztázni" - idézte a szakértőt a Daily Mirror. Azt azonban egyértelműen kizárta, hogy a nő még életben lett volna, amikor az állatok elkezdtek enni belőle, vagy hogy kifejezetten az állatok támadása okozta volna a halálát.

"Ez egy sajnálatos, de természetes haláleset volt, amelynek Mrs. Veal számára igen kellemetlen következményei voltak. Mindez csak azért történhetett, mert nem tudott segítséget kérni magának, a házban pedig számos állat volt, amelyeket hosszú ideig senki nem etette" - vélekedett Dr. Foria.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.