Inkább kihívta maga ellen a rendőrséget

Macska fogta meg a betörőt

Egy látszólag üres házba tört be egy férfi éjszaka, ám ténykedése közben valami furcsa neszezés zavarta meg, amire azt hitte, egy "kolléga" érkezett. Ijedtében felhívta a rendőröket.

2013.04.23 10:09ma.hu

Nem volt túl nehéz dolga a román rendőrségnek, amikor a Vaslui megyei Benestiben egy besurranó tolvajt kellett elfogniuk - számolt be az austriantimes.at című osztrák hírportál. A híradásokban névvel együtt említett betörő, a 31 éves Marius Ionescu egy kétszintes házba tört be, és békésen szedegette össze a neki tetsző zsákmányt, amikor váratlanul valami zajt hallott a földszintről. Mivel tudta, hogy a tulajdonosok nincsenek otthon, azonnal arra gondolt, hogy egy "kollégája" szintén ezt a házat szemelte ki és ő zavarta meg a tevékenységét.

Ijedtében bebújt az emeleti hálószobában az ágy alá, majd zsebéből előhúzva a mobiltelefonját azonnal a rendőrséget tárcsázta. A kiérkező tisztek viszont nem találtak más nyomokat, mint amit Ionescu hagyott, na meg a család macskáját, vélhetően ő csapta a gyanús zajokat.

Tanulság? Aki ijedős, ne álljon betörőnek, mert könnyen ráfázhat. Már csak azért is, mert mint kiderült, Ionescu büntetett előéletű, korábban is betörések és kisebb-nagyobb lopások miatt tartóztatták le. A rendőrség szóvivője javasolta is, hogy ha az idegei nem bírják, inkább valami kevésbé stresszes munka után kellene néznie, de hogy az pontosan mi lesz, nem mostanában fog kiderülni: bőven lesz ideje gondolkozni a rácsok mögött.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.