Edzésben tartották magukat

Gyorsasági betörők: csak a szintidő érdekelte őket, a pénz nem

A világ leggyorsabb betörőivé akart válni három unatkozó román tizenéves fiú, de egy időre fel kell hagyniuk az "edzéssel", mert rács mögé kerültek.

2012.07.28 09:29MTI

A trió - amelynek mindegyik tagja 17 éves - mintegy félszáz betöréssel tökéletesítette tudását és fokozta akcióinak sebességét. Kezdetben fél percig is eltartott egy betörés, a végén már sikerült 14 másodperc alatt végezniük. Ami ténykedésük mellékeredményét illeti, 7 millió forintnyi lejt zsákmányoltak.

"Úgy tűnik, hogy nemigen érdekelte őket a pénz, igazából csak a világcsúcsot hajszolták" - idézte Mihai Popescut, a temesvári rendőrség szóvivőjét az austriantimes.at című osztrák honlap.

A trió vágya nem teljesül, legalábbis nem kerül be nevük a Guinness-világrekordok könyvébe, amelynek szerkesztősége közölte, hogy nincs "leggyorsabb betörők" kategóriájuk, bűncselekményekről nem vezet statisztikát.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.