Női testben él, de férfinak érzi magát

Gyereket szült a transzszexuális férfi

Biológiai szempontból teljes mértékben nőnek számít, ám önmagát mégis férfinak érzi és férfiként ismerik el azt a személyt, aki egészséges fiúgyermeknek adott életet Berlinben.

2013.09.10 07:29MTI
hirdetés

Gyermeke született egy transzszexuális férfinak Berlinben. Hétfői német lapjelentések szerint a női testben élő férfi - férfi önazonossággal rendelkező és férfiként nyilvántartott, biológiailag nőnek számító személy - egy egészséges gyermeknek adott életet otthonszüléssel Berlin Neukölln nevű városrészében még áprilisban.

A Bild című lap szerint azért választotta az otthonszülést, mert a kórházi szülés esetén kötelező megadni az anya nevét, ezt pedig el akarta kerülni. Ennek alapján a gyermeknek hivatalosan csak apja van - mutatott rá a lap. A Der Spiegel szerint a transzszexuális férfi kisfiút szült, aki mesterséges megtermékenyítéssel, spermadonor révén fogant.

Fotó: freedigitalphotos.net

Ez az első transzszexuális szülés Németországban, hamarosan azonban mindennapossá válhatnak a "terhes férfiak" - emelte ki Andrea Budzinski, a transzidentitási és interszexualitási társaság elnöke a dpa hírügynökségnek nyilatkozva.

Az alkotmánybíróság egy 2011-es döntése alapján ugyanis nem kell műtéti úton megváltoztatnia a nemét annak, aki jogilag nemet akar váltani, és lesznek olyan nőnek született transzszexuálisok is, akik ugyan elvégeztetnek nemátalakító műtétet, de nem távolíttatják el a méhüket és így szülőképesek maradnak - tette hozzá.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.