Kampányt indított a rút állatokat védő szervezet

Melyik a világ legrondább állata?

A kedves, barátságos külsejű, már-már emberi érzelmeket tükröző szemű állatokat mindig könnyű szeretni. De mi a helyzet azokkal a lényekkel, amelyektől szinte a rosszullét fog el bárkit?

2013.08.27 16:23ma.hu

Számos híresség, köztük Stephen Fry komikus is csatlakozott ahhoz a kampányhoz, amelyben arra buzdítják az embereket, hogy szavazzanak a világ legrondább állatára. A versenyt a csúf állatok megmentését zászlajára kitűző szervezet indította, céljuk pedig az, hogy megmentsék a végső kipusztulástól azokat a lényeket, amelyekre épp kinézetük okán kevésbé figyelünk oda. A versenyben olyan rémségek szerepelnek, mint a blobfish, amely az Ausztrália és Tasmánia menti mély vizekben él és úgy néz ki, mintha egyetlen hatalmas orr lenne, de szavazni lehet a mostanában egyre népszerűbb axolotl nevű vízilényre is, amely szintén nem a szépségével szerzett magának hírnevet.

Blobfish (Fotó: YouTube)

A verseny szeptember 12-ig tart, amikor kihirdetik a győztest. A kétes címért jó eséllyel indul a fent említett két lény mellett az ormányos majom, egy különleges "egypúpú" ugrócsiga, az egyszarvú gyík, amiről nem nehéz elhinni, hogy az evolúció kezdete óta ebben a formában létezik, nem beszélve a malacorrú teknősről. Ugyanakkor nem túl jók a kilátásai a túlélőversenyben a szeméremtetveknek, bármennyire is méltó lenne ez a faj a legrondább cím viselésére. A csúfversenyben részt vevő állatokról és pártfogóikról ezen a linken nézhetik meg a videógyűjteményt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.