Guinnes-rekorder

Elpusztult a világ legnagyobb krokodilja

Kimúlt a világ legnagyobb, fogságban élő krokodilja a Fülöp-szigeteken.

2013.02.10 20:29MTI

Edwin Cox, Bunawan városának polgármestere közölte, hogy azonnal állatorvost küldtek, amikor az egytonnás állat felfúvódott gyomorral feldobta a talpát a helyi ökoturisztikai parkban lévő ketrecében, ám ő sem tudott segíteni, néhány óra múlva elpusztultnak nyilvánította a krokodilt. 

A Guinness-rekordok tavaly nyilvánította a világ legnagyobb, fogságban élő sósvízi krokodiljává Lolongot, a amelyet a Fülöp-szigetek déli partjainál fogtak be 2011-ben. 6,17 méter hosszú és egy tonna súlyú volt. Mielőtt befogták, Lolong rettegésben tartotta a települést, feltételezések szerint felfalt egy környékbeli halász, egy 12 éves kislányt is. 

A helyiek megsiratták az állatot, amely az új ökoturisztikai park látványossága volt. A polgármester azt tervezi, hogy preparálják és megőrzik Lolongot.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.