Az árvíz miatt kellett kinyitni a farm kapuját

15 ezer krokodil szökött meg, a felét még keresik

Az árvíz elől menekültek a krokodilok, a farm tulajdonosa épp azért kényszerült a kapu kinyitására, hogy megakadályozza az állatok elpusztulását. Most a környéken mindenki házi rabságra van ítélve.

Nézze meg a képeket! >>> képgaléria

2013.01.25 11:31ma.hu

Figyelmeztetést kellett kiadni a dél-afrikai Limpopo tartományban, miszerint mindenki maradjon a házában, a közeli krokodilfarmról ugyanis mintegy 15 ezer példány szökött meg a térséget sújtó árvíz miatt. A veszélyes vadakat kereskedelmi célból tenyésztették a területen, elsősorban bőrükért, melyből táskák és cipők készülnek, de kis mennyiségben a húsukra is van kereslet. A lenyúzott állatok zömét azonban a többi etetésére fordították - adta hírül a The Mirror című napilap.

Az állatok akkor szabadultak ki a farm területéről, amikor múlt vasárnap vihar tört ki és fennállt a veszély, hogy árvíz önti el a krokodilokat, a farm tulajdonosai ezért arra kényszerültek, hogy kinyissák az egyébként erős kerítéssel védett tenyészet kapuját, hogy a krokodilok el tudjanak menekülni. Most azonban alig győzik összeszedni a példányokat, melyek felnőttként akár az 5 métert is elérhetik, futás közben pedig akár 50 kilométer per órára is felgyorsulhat, így szinte lehetetlen elmenekülni előle.

A kiszabadult vadak egy része fennakadt az árvíz visszahúzódása után a faágakon, de találtak néhányat az egyik iskola rögbipályáján is. Bár a szakemberek nagy erőkkel próbálják befogni az állatokat, elmondásuk szerint még mindig a kiszabadult példányok fele szabadon kószál, ezért figyelmeztették a lakosokat, hogy jobban teszik, ha egy darabig nem mozdulnak ki a házukból.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.